2016 július 18.

Beleerősített a címvédő – Íme, a horvátok olimpiai csapata

A BENU-Kupa után a horvátok kapitánya is keretet szűkített, ahol egy nagy meglepetéssel is szolgált Ivica Tucak.

ivicatucak01

Sorra jelentik be riválisaink az olimpiai csapatukat. A bori felkészülési torna után az olasz válogatott mestere sem habozott, most pedig Ivica Tucak jelölte ki az utazó tizenhárom játékosát.

A kapuban nincs meglepetés, hiszen Pavics és Bijacs gyakorlatilag kirobbanthatatlan. A mezőnyjátékosok között már annál inkább, hiszen a spanyolok egykori válogatottjával erősített a horvát együttes. Xavi Garcia immár a címvédőnél fog szerepelni Rióban. Egy éve már a Jug Dubrovnik játékosa és a papírjai is rendben vannak, ma telt le kereken az egy év mióta nem játszott az ibériai válogatottban, így akár már ma vízbe szálhatna horvát színekben. A balkezes támadónak ez lesz a negyedik olimpiája.

A csapat a londonihoz képest nyolc helyen cserélődött ki. Az új fiúk: Marko Bijacs, Antonio Petkovics, Luka Bukics, Xavier Garcia, Ivan Krapics, Luka Loncsar, Andelo Setka, Marko Macan lesznek. A horvátoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen a nehezebb csoportba kerültek Rióban.

A horvát válogatott olimpiai csapata:

Kapusok: Joszip Pavics, Marko Bijacs

Mezőnyjátékosok: Luka Bukics, Damir Burics, Andro Buslje, Xavier Garcia, Maro Jokovics, Ivan Krapics, Luka Loncsar, Marko Macan, Antonio Petkovics, Andelo Setka, Sandro Sukno

Az olimpiai csoportok:

A-csoport: 1. Szerbia, 2. Görögország, 3. Brazília, 4. Ausztrália, 5. Japán, 6. Magyarország

B-csoport: 1. USA, 2. Spanyolország, 3. Franciaország, 4. Montenegró, 5. Olaszország, 6. HorvátországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek