2014 június 14.

Barátságos mérkőzés: Kétgólos vereség az olaszoktól

Férfi válogatottunk barátságos mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett az olaszoktól. A mérkőzés fordulatosra sikerült, az elején a Benedek-csapat, míg a végén a taljánok domináltak. Holnap a csapat már a világligára utazik.

2014 Benedek-csapat02
Az első negyedben kéz a kézben haladt mindkét együttes. Az olaszok szereztek vezetést Luongo találatával, erre Szivós tudott válaszolni. Majd Giorgetti és Erdélyi is villant. A negyed végén pedig jött Varga Dénes, így 3-2-es vezetéssel mehettünk pihenni. A második negyed eleje is a miénk volt, már három gól is volt az előnyünk, végül azonban Giorgetti révén csak kettővel mentünk 5-3.

A harmadik negyedben négyet is suhintottak az olaszok és ez a negyed döntő volt, hiszen nem dobrunk gólt (6-7). A negyedik negyedben egy gólra feljöttünk, Szivós révén, de utána jött két talján gól. A hajrában kétszer is háromra hízlalta az olasz válogatott az előnyét, a végén pedig 10-8-ra győztek.

Barátságos mérkőzés:

Olaszország – Magyarország 10-8 (2-3, 1-2, 4-0, 3-3)

Olaszország: Tempesti, F. Di Fulvio, Nora, Figlioli, Giorgetti 4, A. Fondelli, Giacoppo, Gallo, Figari, S. Luongo 2, Aicardi 2, Baraldi, Vespa, Velotto 1. Szövetségi kapitány. Alessandro Campagna.

Magyarország: Nagy, Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky, Angyal, Szivós 2, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Bedő 1, Hárai 1, Decker, Tóth 1. Szövetségi kapitány. Benedek Tibor.

Benedek Tibor, a vlv.hu-nak közvetlenül a lefújás után: Izgalmas meccs volt, ahogy számítottunk rá, nem engedték, hogy elrontsuk a hazaiak show-műsorát. Megszenvedtünk, csak tanulhatunk ebből az izgalmas találkozóból, mert a hibákért, a könnyelműségeinkért fizetni kell. Ez az olasz csapat ezt a győzelmet most jobban akarta nálunk.

A mérkőzés után Benedek Tibor úgy döntött, Bedő Krisztián utazik haza. A Világliga szuperdöntő helyszínére ma reggel utazott el a csapat.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.