2015 március 11.

Bárány Attila: „Nagy elismerés ez az egri vízilabdázásnak”

A Nemzetközi Úszó Szövetség (LEN) döntésének értelmében a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának 2016-os és 2017-es kiírásában a hatos döntőt Magyarország rendezheti meg. A ZF Eger három évre megvásárolta a csoportkörben indulás jogát – úgynevezett szabadkártyát kapott – , amely 2016-ban jár le. A szabályzat értelmében a rendező ország szabadkártyás csapata biztosan a hatos döntő résztvevője. A hírek szerint Budapest lesz a rendező város.

barany attila

Bárány Attila, az Eger ügyvezető elnöke (balról) hangsúlyozta, az egriek munkáját is kitüntették ezzel a döntővel

– Informálisan azt a hírt kaptam a nemzetközi szövetségtől, hogy 2016-ban Magyarország és az Eger rendezheti meg a Bajnokok Ligájának hatos döntőjét – mondta el honlapunknak Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke. – Ez nagyszerű hír, úgy vélem, ezzel elismerik mind a magyar szövetség, mind az egri vízilabdaklub munkáját. A szabályzat szerint a rendező ország szabadkártyát szerzett csapatát illeti a rendezés joga, ez pedig jövőre az Eger lesz. Természetesen a rendezéshez szükséges pénzügyi forrásokkal mi nem rendelkezünk, ehhez kormánygarancia szükséges, reméljük, hogy az erről folyó tárgyalások is mihamarabb eredményre vezetnek.

A LEN döntése értelmében a Final Six rendezési jogát páros évre kapja meg az adott ország. Mint azt Kemény Dénes, a hazai szövetség elnöke az Inforádiónak elmondta, 2016-ban a Margitszigeten lehet a hatos döntő, míg 2017-ban a 2021-es világbajnokságra készített új, Dagánynál lévő komplexum lehet a házigazda a végső küzdelmeknek. A 2017-es kiírással kapcsolatban Bárány Attila hozzátette: „Hangsúlyozom, hogy egyelőre csak informális tájékoztatást kaptam, de előzetesen elmondhatom, ha egy kis esély van rá, akkor örömmel vennénk, ha 2016-ban Eger városa rendezhetné meg a hatos döntőt.”

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek