2014 október 14.

Vincze Balázs: “Ha kell, a csapat össze tudja szedni magát”

Az A-Híd OSC jelentősen megerősödött a nyáron, számon klasszis pólós érkezett a vetélytársaktól. A vezetőedző Vincze Balázs lett, aki elhozta Szegedről Deckert, Hegedüst, Juhászt és Vincze Márkot, Egerből pedig Bátori, Bundschuh, Gór-Nagy Miklós, Graham, Kovács és Salamon érkezett, hogy csak pár nevet említsünk.

osc 5

Az átlövésgólok a végén kihúzták a bajból az OSC gárdáját (Fotó: OSC/Facebook)

Vincze Balázs tanítványai az első meccsen a Honvédot verték 8-6-ra, majd a BVSC-t 9-7-re, és hibátlanok. A vezetőedzőt az első tapasztalatokról kérdeztük, illetve arról, mire lehet képes az idény során a megerősített újbudai csapat.

– Akadozott a gépezet, az nem vitás, támadásban és védekezésben egyaránt, de ami a legfontosabb, vagyis a győzelem, azt kicsikartuk – kezdte mondandóját Vincze Balázs. – Egy-egy mérkőzésen belül is hullámzó formát mutattunk, olykor rossz döntéseket hoztunk, a védekezés, a blokk, a védés során egyaránt. Az összevisszaság és a fegyelmezetlenség ugyancsak megmutatkozott, de ismétlem, a lényeg, a két győzelem azért megszületett.

– Minek köszönhetően?

– Mindkét mérkőzésen hasonlóan alakult a forgatókönyv. Az utolsó negyedre döntetlen körüli állással érkeztünk, majd a végjátékban tudtunk ellépni ellenfelünktől. Ez pedig jó jel, ha baj van, a csapat össze tudja szedni magát. A távoli átlövéseink eredményesnek bizonyultak, nagyban hozzájárulva a diadalhoz.

– Ki tudna emelni egy-egy teljesítményt?

– Nem csak a csapat, egyes emberek is hullámzó teljesítményt mutattak. De azt persze nem tagadhatom el, Bisztritsányi játékának meghatározónak kell lennie, rá építkeznünk kell.

– Két meccs, két győzelem. Milyen célokkal vágtak neki a szezonnak?

– A bajnokságban egyértelműen az első három közé kerülés a célunk, aztán majd ott kell minél jobb pozíciót elfoglalnunk. A Bajnokok Ligája különleges eset, hiszen csak másfél hónapja derült ki, a bajnokságban előttünk végzett együttesek nem vállalják az indulást, így mi vehetünk részt a sorozatban. A marseille-i selejtezőn az első hely volt a terv, ezt sikerült is elérnünk, a következő körben, már hazai pályán pedig az első kettő közé szeretnénk beverekedni magunkat. Aztán majd az élet alakítja a folytatást.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek