2015 május 01.

Bajnokok Ligája: az év meccse Egerben

Elképesztő izgalmak maradtak a végére a Bajnokok Ligájában. Az Egernek a továbbjutásért, a Szolnoknak a csoport első helyéért kell legalább egy pontot szereznie a szombati utolsó fordulóban.bitskey

A mindent eldöntő utolsó játéknap következik. Az Eger a címvédő Barcelonetát fogadja odahaza, a Bitskey-uszodában, a Szolnok a Rijekához látogat. Mindkét magyar együttesnek egy pont kell a boldogsághoz, ami az Eger esetében a továbbjutást a hatos nagydöntőbe, a Szolnoknál a csoport első helyének megtartását jelenti. Az Eger ellenfelévé váratlanul az Olympiakosz lépett. A görög gárda az utolsó fordulóban azt a Bresciát fogadja Pireuszban, amelynek minden mindegy, nem léphet tovább. Jelenleg három pont a különbség a magyar bajnok és a görög csapat között az Eger javára, de összevetésben a pireusziak jobbak, így ha nem akar izgulni, minimum egy pont kell Dabrowski mester csapatának a Barceloneta ellen. A Radnicski legutóbbi hazai vereségével elszállt.

Az egriek szerdán kikaptak az OSC-től a bajnoki elődöntő első felvonásán, főhet a feje tehát Dabrowski mesternek. Honlapunknak el is mondta, nem túl jó, hogy egymás után jönnek a nagy meccsek, ezért például az OSC-re most egy ideig nem tudnak koncentrálni. De hát ebben a szezonban ez így megy Egerben, tűzben edződik a csapat, bízunk benne, acélosra.

A Szolnok a Rijekához utazik, az összevetésben jobb a horvát alakulat, tehát nem szabad kikapnia a Dózsának. A szolnokiak hét közben nyertek a Ferencváros ellen bajnoki elődöntőn, Cseh Sándor mester mégis megfogalmazott némi kritikát a dicséretek mellett. Ebből is látszik, arrafelé a maximum a cél. Sérültek, eltiltottak nincsenek, meg kell kaparintani az első helyet, már csak azért is, mert az egyből elődöntőt ér a barcelonai hatos fináléban, és annak az esélyét is el lehet kerülni, hogy összekerüljön a két magyar csapat.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 10. forduló

A-csoport:

16.15 ZF Eger – Barceloneta (spanyol) (TV: DigiSport2, 16.00)

19.00 Olympiakosz Pireusz (görög) – Brescia (olasz)

20.30 Pro Recco (olasz) – Radnicski Kragujevác (szerb)

B-csoport:

18.05 Primorje Rijeka (horvát) – Szolnoki Dózsa-Közgép (TV: SportM, 19.30)

17.00 Jug Dubrovnik (horvát) – Spandau 04 (német)

20.00 Galatasaray (török) – Partizan Beograd (szerb)

Tabella

1. Pro Recco 27 pont
2. ZF-Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz Pireusz 10 pont
5. Radnicki Kragujevac 9 pont
6. AN Brescia 9 pont

A B-csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 24 pont
2. Primorje Rijeka 21 pont
3. Jug Dubrovnik 19 pont
4. Partizan Belgrád 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek