2015 április 08.

Bajnokok Ligája: Tovább él a remény – Az Eger ismét legyőzte a Bresciát

Az Eger is nyert a Bajnokok Ligájában, miután végig vezetve a Bresciát verte. A hevesiek egy meccsre kerültek a továbbjutástól.

eger2

Mindkét együttesnek fontos volt ez a mérkőzés, az Egernek azért, hogy még mindig a saját kezében maradjon a sorsa, a Bresciának pedig azért, hogy zárkózzon a tabella első traktusához.

Az Eger négy góllal tudott nyerni Bresciában, így joggal bizakodhattunk.

Bajnokok Ligája, 8. forduló:

Jól kezdett az Eger, Erdélyi duplázott, majd Nora egy fórból közelebb hozta a Bresciát. Az előny gyorsan visszakúszott kettőre, Szivós egy szemfüles megoldással kipattanót bombázott be, így 3-1 volt. A negyed csattanójaként jött Nicolo Presciutti és 3-2-re módosította az állást. A második negyedet is jól kezdte az Eger. Hosi és Angyal révén már 5-2 volt az állás. A nagyszünetig pedig csak egyszer rezdült a magyar háló Mitrovicsnek köszönhetően.

A harmadik nyolc percben növelte a hevesi alakulat előnyét, bár Rizzo 5-4-re módosította az állást, de ezek után Vapenszki majd Lőrincz passzírozta be a labdát, 7-4. A záróakkordban sokáig nem tudtak a csapatok elmozdulni erről az eredményről, mígnem indított egy hajrát az Eger és 10-5-re behúzták a találkozót.

Az Eger két fordulóval a vége előtt a második. A Recco és a Barceloneta lesz az ellenfele a hátralevő szakaszban. Ha a kettőből egy csapatot legyőz bent van a Final Six-be.

Eger-Brescia 10-5 (3-2, 2-1, 2-1, 3-1)

Gólszerzők: Erdélyi 3, Hosnyánszky 2, Szivós, Angyal, Vapenszki, Lőrincz, Csuk, illetve Nora, N. Presciutti, Napolitano, Rizzo, Pagani

További mérkőzések:

Barceloneta (spanyol) –Radnicski (szerb), Barcelona

Olympiakosz (görög)–Pro Recco (olasz), Athén

A csoport állása:
1. Recco 21 pont
2. Eger 13 pont
3. Radnicski 9 pont
4. Barcelona 8 pont
5. Olympiakosz 7 pont
6. Brescia 5 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek