2015 március 26.

Bajnokok Ligája: tömörül a mezőny, továbbjutó helyen az Eger

A két magyar érdekeltségű mérkőzésről már írtunk, érdemes kitekinteni a csoportok többi meccsére is, miként szerepeltek a vetélytársak a Bajnokok Ligájában. A Recco is a Final Sixben.2014-2015 Radnicki Kragujevac02

Az A-csoportban a Radnicski megverte a Bresciát, így tovább bonyolódott a helyzet. Ebben a csoportban ugye a rendező Barceloneta részvétele miatt csak két csapat jut tovább, a Pro Recco már nagyon elhúzott, tehát marad egy kiadó hely. Az egriek idegenbeli veresége – a görög Olympiakosz verte el a hevesieket 8-6-ra – megnyitotta az utat a többiek előtt. A szeszélyes Radnicski élt ezzel, ugyanis hazai pályán 13-10-re felülmúlta a Bresciát. Az olaszok nem élnek jó napokat, sorra bukják el otthon a rangadókat a Reccóval szemben, lekerültek hazájuk tabellájának éléről, és mostanában a kupában sem megy nekik. Az első negyedet 2-0-ra nyerték a hazaiak, majd 4-1-re elmentek, innét tápászkodtak fel ikszre a vendégek. Aztán megint háromgólos szerb előny, újabb szoros meccs, de a vége mégis sima. Az utolsó negyedben kilenc gól esett, a végszó Ivan Basaráé volt, a hazaiak sztárjának találatával alakult ki a 13-10.

A Primorje – Partizan 14-7-ra végződött, de hozzá kell tenni, valójában a végén tudott elhúzni a hazai csapat. Az első negyedben egyik gárda sem talált a hálóba, és a félidőben is csak egy góllal vezettek a csoport első helyére hajtó horvátok. A harmadik negyedet 7-5-re hozta le a Primorje, amely elsősorban a román Cosmin Radu illetve a horvát Sandro Suknónak köszönhette a sikert, mindketten 3-3 gólt dobtak. Ezzel a Partizan végképp elszállt a továbbjutásért folyó harcban, három meccsel a vége előtt 9 pont a hátránya – matematikai az esély.

A Spandau egy góllal bizonyult jobbnak a török Galatasaraynál a tabella végén lévő csapatok harcában. Marin Restovics négy gólt lőtt. Moritz Öler 55 másodperccel a vége előtt alakította az állás t10-8-ra, ez döntött, innét már nem tudott feltápászkodni a vendégcsapat.

A Recco – Barceloneta mérkőzésenk már nem volt tétje, hiszen mindkét gárda a legjobb hat között, a végső döntőben érezheti magát. Arra már utaltunk, hogy a spanyolok rendezőként, míg az olaszok a meccs előtt örülhettek, a forduló eredményei úgy alakultak, hogy biztosan az első háromban végeznek a csoportban. Korábban a vizipolo.hu beszélgetett Szirányi Balázzsal, a spanyolok sztárjával – az interjú itt olvasható -, aki elmondta, nehéz dolguk lesz Olaszországban, mert többek között ő is sérülten kell, hogy játsszon. A találkozó igazolta Szirányi szavait, ugyanis az első negyedet 5-1-re nyerték az olaszok, akik később sem nagyon akartak leállni a sok gólt hozó meccsen. Félidőben 11-4 volt az állás, a vége pedig sima hazai siker.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 7. forduló

A-csoport:

Olympiakosz-ZF-Eger 8 – 6 (2-2, 4-1, 0-1, 2-2)

Radnicski Kragujevác (szerb) – AN Brescia (olasz) 13-10 (2-0, 2-2, 4-4, 5-4)

Pro Recco (olasz) – Barceloneta (spanyol) 17-7 (5-1, 6-3, 2-1, 4-2)

A csoport állása:

1. Pro Recco 21 pont
2. ZF-Eger 10 pont
3. Barceloneta 8 pont
4. Radnicki Kragujevac 9 pont
5. Olympiakosz Pireusz 7 pont
6. AN Brescia 6 pont

B-csoport:

Szolnoki Dózsa KÖZGÉP – Jug Dubrovnik 8-7  (3-0, 1-2, 2-2, 2-3)

Spandau (német)-Galatasaray (török) 10-9 (2-1, 3-3, 3-3, 2-2)

Primorje Rijeka (horvát)-Partizan (szerb) 14-8 (0-0, 3-2, 7-5, 4-1)

A csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 18 pont
2. Jug Dubrovnik 15 pont
3. Primorje Rijeka 15 pont
4. Partizan Belgrád 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 3 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek