2015 május 28.

Bajnokok Ligája: ötméteresekkel alulmaradt, nem jutott a négy közé a Szolnok

A hazai pályán játszó Barceloneta remekül védekezve, és a bírók támogatását is élvezve egészen a hajráig vezetett, de a végén huszáros hajrával egyenlített a Szolnok. Ötméteresekben azonban a spanyolok voltak jobbak, a Szolnok az Egerrel játszhat az ötödik helyért.

2015 barceloneta - Szolnok BLMTI02

Az utlsó negyedben nagyot küzdött a Szolnok (Fotó: MTI / Kovács Anikó)

 

A Bajnokok Ligája hatos döntőjét rendezik Barcelonában. Az első nap két magyar csapat is vízbe szállt. Azt már az esti meccs előtt tudtuk, hogy az Eger nem lesz ott az elődöntőben, miután kikapott a Jug Dubrovniktól, így maradt a Szolnok, mint a Kárpát-medence vízilabdaszerelmeseinek utolsó reménye. Az ellenfél az a Barceloneta volt, amely a sorozat címvédőjeként tempózhatott, ráadásul hazai pályán. Kérdéses volt, hogy a játlkvezetők mennyire próbálnak belenyúlni a találkozóba, mennyire segítik a hazai pályán játszó csapatot – azt már láthattuk az Eger – Dubrovnik partin, hogy magyar csapatnak olykor ellenszélben kell teljesítenie.

A Barceloneta 10. alkalommal nyerte hazája bajnokságát, de év közben minden otthon, mind nemzetközi színtéren botladozott. Ne felejtsük el, hogy a spanyolokat erősítette Szirányi Balázs, honunk szülötte, aki már megkapta a spanyol állampolgárságot.

A szolnoki játékosok gólerőssége vitathatatlan, erről a sorozat statisztikája is tanúskodik. A Szolnok lőtte a csoportküzdelmek során a második legtöbb gólt. A hat csapatról minden itt olvasható. Beharangozónk pedig itt találhatóak.

Jesus Martin, a Barceloneta edzője a meccs előtt elmondta: “Nagyon nehéz dolgunk lesz. Az első meccsen az ellenfelünk a Szolnok lesz, ahol világbajnokok fog játszani. A tény, hogy mi vagyunk a címvédő már hátrány számunkra, hiszen az ellenfelek jobban készülnek ránk. Veszélyesebbnek tartanak minket és éberebbek.”

A meccs annak jegyében kezdődött, hogy a játékvezetők tekintettel voltak a lelátón ülő spanyol szurkolókra, szépen megítélték az emberfórokat a Barcelonetának. Minguell és Echenique be is lőtte. Vámos hatalmas bombája – nekünk persze nem volt fór – nagyon kellett (1-2).

Perrone egy megúszásból bevarrta a harmadikat, pedig már kezdett összeállni a védekezés (1-3). Érdekes bírói ítélet után már négynél jártak a vendégek. Tahullt végre kiküldték, Madaras pedig a sarokba vágta a labdát (2-4).

Fordulás után a hazaiak hozták el a labdát, de nem tudtak élni vele. Nagy Viktor kétszer is szépen védett, de a támadások nagyon akadoztak. Kontra után barcelonai előny, Roca pedig bevágta (2-5). Alekszics értékesített egy előnyt, nagyon kellett a gól a Szolnoknak (3-5). Kezdtünk reménykedni, erre Tahull lőtt gólt, visszaállítva a három gólos különbséget. A Szolnok kapufákig jutott, így a zárónegyed előtt nagy volt a baj.

Vámos belőtt egy emberelőnyt, majd Nagy Viktort is kiállították, de megúsztuk. Két és fél perccel a vége előtt Madaras a “kígyótérről” lőtt gólt (5-6). Aztán újabb Madaras-gól, kapufáról pattant be az előny! Egyenlített a Szolnok! Ez is maradt a rendes játékidőben, jöhettek az ötméteresek.

Varga Dénes és Minguell belőtte, Alekszics kapufája után Nagy Viktor védett. Gocics bevágta, Fernández, Vámos és Echenique szintén. Madaras lövését védte López Pinedo, majd Perrone  belőtte, így a Barceloneta jutott a négy közé.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, Barcelona

Barcelona, Picornell-uszoda

CNA Barceloneta – Szolnoki Dózsa-Közgép 6-6 (2-1, 2-1, 2-1, 0-3), ötméteresekkel: 4-3

Barceloneta: Lopez – Szirányi, Rocha Perrone 1, Oneto, Espanol, Minguell 1, Roca Barcelo 1, Echenique 1, Ubovics 1, Fernandez, Lopez Escribano, Tahull Compte 1

Vezetőedző: Jesus Martin

Szolnok: Nagy V. – Gocics , Madaras 3, Vámos 2, Jansik, Mezei, Alekszics 1, Tóth, Varga Dániel, Varga Dénes, Kis, Mitrovics

Vezetőedző: Cseh Sándor

 

 

A nap másik mérkőzésén:

ZF-Eger – Jug Dubrovnik 8-10 (1-2, 2-2, 2-3, 3-3)

Eger: Mitrovics – Hárai, Hosnyánszky 1, Csuk 1, Szivós 2, Erdélyi, Vapenski 2 csere: Angyal, Biros 1, Csucskovics 1, Lőrincz, Bedő, Csoma

Jug Dubrovnik: Bijacs – Boskovics 1, Janovics 1, Younger 1, Constantin-Bicari 1, Obradovics 2, Buslje 3 csere: Macan, Fatovics, Markovics, Viskovics, Ivankovics 1, Papadics

Május 29., péntek:

16:30 5-6. helyért: Eger – Szolnoki Dózsa
18:00 Elődöntő 1: Jug Dubrovnik – Primorje Rijeka (Digi Sport 1, élő)
19:30 Elődöntő 2: CN Atletic Barceloneta – Pro Recco – (Sport 1, élő)

Május 30., szombat:

18:00 bronzmérkőzés (Digi Sport 2, Sport M, élő)
19:30 döntő (Digi Sport 2, Sport M, élő)

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek