2016 március 12.

Bajnokok Ligája: Ismét győzött az Eger

A hevesi alakulat a Jadran Herceg Novit fogadta a BL hetedik körében. A mérkőzés végig szorosan volt, végül az Eger egyetlen góllal győzött, és felugrott a tabella élére.

 

Eger Bitskey

Az Egernek saját kezében volt a sorsa a mérkőzés előtt, hogy továbbra is így maradjon, le kellett gyűrnie a Herceg Novit. A montenegrói ellenfél Mladan Janovics kiválásával – a kiválóság abbahagyta az Eb után a vízilabdát – gyengültek, de nem szabadott őket félvállról venni.

A mérkőzés első negyedében nem engedték egymást a csapatok. Sőt, mindig a Herceg Novi szerezte meg a vezetést, végül Szivós állította be a 2-2-es első negyed utáni eredményt. A második nyolc percben egy-egy találat esett, ismét Szivós talált be, majd a hajrában érkezett Popadics akcióból, így 3-3 volt a nagyszünetben az állás.

A fordulás után kezdte átvenni az Eger az irányítást. Dabrowski Norbert együttese négyszer is vezetéshez jutott, azonban az egygólos előnyt nem sikerült növelnie és rendre egalizált a Jadran, de 7-6-ra a hevesi alakulat vezetett az utolsó negyed előtt. A záróakkordban Banicsevics váltott gólra egy fórt, majd Erdélyi nem hibázott kettős előnyből. Bő egy perccel a vége előtt Gojkovics kikérte az idejét, Mitrovics azonban a helyén volt. A végén még egy-egy “lopott labda”, de az eredmény már nem változott, így 8-7-re nyert az Eger és felugrott a tabella élére.

Bajnokok Ligája, 7. forduló:

ZF Eger – Jadran Herceg Novi 8-7 (2-2, 1-1, 4-3, 1-1)
Gólszerzők.: Hárai 2, Biros P. 2, Szivós 2, Zalánki 1, Erdélyi 1, ill. Vidovics 2, Rangyics 1, Pjesivac 1, Banicsevics 1, Popadics 1, Porobics 1, Rangyics 1, Pjesivac 1, Banicsevics 1

További mai párosítások: 

A-csoport
19.00.: VK Primorje Rijeka – Spandau 04
19.30.: Olympiakosz Pireusz – CNA Barceloneta

B-csoport:
18.30.: Szolnoki Dózsa-Közgép VSC – Galatasaray (Sport 2, élő)
20.30.: VK Jug Dubrovnik – Pro Recco
20:30.: A-Híd OSC-Újbuda – VK Partizan Beograd (M4 Sport, élő)

Az A-csoport állása:
1. ZF-Eger 14 pont
2. Olympiakosz Pireusz 12 pont
3. CNA Barceloneta 11 pont
4. Primorje Rijeka 8 pont
5. Spandau 3 pont
6. Jadran Herceg Novi 2 pont

A B csoport állása:
1. Pro Recco 15 pont
2. Jug Dubrovnik 15 pont
3. Szolnoki Dózsa-Közgép 12 pont
4. Partizan Belgrád 6 pont
5. A-Híd-OSC-Újbuda 6 pont
6. Galatasaray 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek