2015 április 08.

Bajnokok Ligája: négy gólos hátrányból nyert a Szolnok

Az első negyedben meglepte a Partizan a Szolnokot a Bajnokok Ligája 8. fordulójában, de a magyar csapat hamar átvette az irányítást, a második negyedben már biztosan vezetett, és végül idegenben is győzni tudott. A Szolnok továbbra is vezeti csoportját.16505_1042823475734567_868326356522995396_n

Jó előjelekkel várhatta 8. mérkőzését a Szolnok a Bajnokok Ligája csoportkörében. Először is legutóbbi bajnokija óta teljes öt napot pihenhetett Cseh Sándor legénysége, ráadásul az a legutóbbi bajnoki sikerélménnyel tölthette fel a játékosokat. A Szolnok az OSC idegenbeli legyőzésével veretlenül nyerte meg a bajnokság alapszakaszát, mostantól van ideje készülni a rájátszásra. Legutóbb a Bajnokok Ligájában nagy meccsen verte 8-7-re a Jug Dubrovnikot, amellyel megerősítette első helyét a csoportban. A magyar együttes először indult el a BL-ben, ám máris biztosa résztvevője a május végi, barcelonai hatos döntőnek. A Partizan ellen már a csoportelsőség megszerzéséért hajtva szállhatott vízbe.

Kis Gábor, a sérült center még hiányzott Cseh Sándor csapatából. A vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, hogy a Partizán jól szervezett csapat, sok fiatal játékossal, akik képesek a végsőkig harcolni. A Rijeka és a Dubrovnik is megszenvedett Belgrádban. Ezzel együtt a magyar csapat számított esélyesnek. A Partizan már kiszállt a továbbjutásért folyó harcból, és a Regionális Ligában sem úgy szerepelt, ahogy előzetesen szerette volna, a négyes döntőbe sem jutott be.

szolnok partizan1

A szerb csapat valóban sok fiatallal tudja le az idényt, ezúttal is tele volt 1995-ben, vagy 1996-ban született játékosokkal, de például Nikola Jaksic 1997 januárban látta meg a napvilágot. Azért az első gólt a legnagyobb hazai csillag, Dusan Mandic szerezte, egy távoli, balkezes bombával. Subotic rögtön ezután egy szabaddobás után kettőre növelte a szerb előnyt. Aztán Mandic egy az egyben megverte Sztefan Mitrovicsot, és háromra növelte a haza előnyt. Jött is Cseh Sándor időkérése, és kissé megfeddte a srácokat. Jaksic büntetőből már 4-0-ra alakította az állást.  Meglepte a Partizan a Szolnokot, kétség nem fért hozzá. Varga Dániel gólja a legjobbkor érkezett – és ugyanez volt igaz Gocics találatára, amely közvetlenül a negyed vége előtt kettőre csökkentette a hátrányt.

Egy parádés szolnoki kontra után Mitrovics közeli kísérletét Soro, a hazai kapus nagy bravúrra védte, kezdett magához térni a magyar együttes. Aztán Vámos góljával már csak egy gól a hátrány (4-3). Madaras emberelőnyből egyenlített, és alig három perc telt el a negyedből (4-4)! Újabb előnyt kapott a magyar csapat, és ugyan mér éppen kiegészült a Partizan, de Alekszics lövése után Asanovic blokkoló kezéről a hálóba hullott a labda. Fordított a Szolnok! Mandic egyenlített – pontosan egy teljes negyednyi idő után lőtt újra gólt a Partizan. Varga Dénes és Vámos góljaival már kettővel vezetett a Szolnokra a nagyszünetre (5-7).

Fordulás után Varga Dénes előnyből és büntetőből is eredményes volt, már három gólnál járt, a Szolnok pedig négy gólos előnynél, egyre egyértelműbbé vált a győzelme. Jaksic zörgette meg a hálót, majd előnyből Madaras. Erre Jaksic közelről felelt, de ekkorra egyértelmű volt a szolnoki dominancia.

Az utolsó negyedben Varga Dénes és Mitrovics gólja az életkedvet is elvette a belgrádiaktól (7-12). Parádézott a Dózsa, szebbnél szebb találatokat ért el, kiváló védekezéssel – a szerbek előnyből írd és mond, egyetlen egyszer sem találtak be. Varga Dénes negyedik gólját közelről húzta be, klasszishoz méltó mozdulattal. A vége 7-13, simán nyert a Szolnok, amely ezzel a sikerrel továbbra is vezeti csoportját, jó eséllyel pályázva ugyanerre a pozícióra a legvégén is. A magyar együttes ismét bizonyította erejét.

 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 8. forduló:

B-csoport:

Partizan Belgrád (szerb) – Szolnoki Dózsa-Közgép 7-13 (4-2, 1-5, 2-3, 0-3)

Belgrád, Banjica Sport Center, 500 néző

Vezette: Buch (spanyol), Spiegel (német)

Gólszerző: Mandic 3, Jaksic 3, Subotic ill Varga Dénes 5, Madaras 2, Vámos 2, Gocics, M. Alekszics, Varga Dániel, Sz. Mitrovics

Gól/emberelőny: 0/7 Ill. 6/11

Gól/büntető: 1/1 ill. 1/2

Kipontozódott: Tanaskovic (27. p.)

 

Később:

19.00 Spandau 04 Berlin (német) – Primorje Rijeka (horvát)

20.00 Galatasaray (török) – Jug Dubrovnik (horvát)

 

A-csoport:

18.30 ZF Eger – AN Brescia (olasz)

19.00 CNA Barceloneta (spanyol) – Radnicski Kragujevác (szerb)

20.45 Olympiakosz Pireusz (görög) – Pro Recco (olasz)

Tabella

Az A-csoport állása:

1. Pro Recco 21 pont
2. ZF-Eger 10 pont
3. Barceloneta 8 pont
4. Radnicki Kragujevac 9 pont
5. Olympiakosz Pireusz 7 pont
6. AN Brescia 6 pont

A B-csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 21 pont
2. Jug Dubrovnik 15 pont
3. Primorje Rijeka 15 pont
4. Partizan Belgrád 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 3 pont

A magyar csapatok hátralévő mérkőzései:

Április 18.:

Pro Recco – Eger
Szolnok – Spandau

Május 2.:

Eger – Barceloneta
Primorje – Szolnok

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek