2015 április 18.

Bajnokok Ligája: Nagyot küzdött az Eger, mégis győzött a Recco

Megszorongatta, sőt pariban volt az Eger a Reccoval. A  mérkőzésen az első negyedben még az olasz gárda dominált, de utána feljött a magyar csapat és még vezetett is. A záróakkordban előnyből kétszer is eredményes volt a talján csapat, így begyűjtötte a három egységet.

eger -recco egrivizilabda

A Recco még nem vesztett pontot a Bajnokok Ligájában, hiszen mind a nyolc meccsét megnyerte, az Eger pedig 13 egységgel a második helyet foglalta el. A kérdés az volt, meg tudja e nehezíteni a hevesi gárda az olasz együttes dolgát.

Az első negyedben úgy tűnt, hogy nem. A Recco 4-1-re elhúzott, a szerb különítmény hármat is lőtt, Prlainovics kettőt Filipovics egyet. A második nyolc percben előbb a védekezést, aztán a támadást rakta össze a magyar csapat. Már 5-1-re is vezetett a hazai csapat, mikor Csuk elkezdett vállalkozni, hozzá pedig Zalánki, Erdélyi és Szivós zárkózott, így a nagyszünetben 6-6 volt az eredmény.

A fordulás után Háraira fújtak egy ötöst, amit Erdélyi értékesített, így először vezetett az Eger a találkozón, 7-6-ra. Ezek után pariban maradt a magyar gárda az olaszokkal. A záróakkord előtt 9-9 állt az eredményjelzőn. Az utolsó nyolc percben sokáig nem született gól. A Recco kapta gazdagon az előnyöket, amikből csak eggyel élt. A hajrába tehát 10-9 volt így az eredmény. Az utolsó percben még kaptak egy fór az olaszok, amivel beállították a 11-9-es végeredményt.

Ami a további eredményeket illeti.: Az Eger csoportjában tegnap simán nyert a Brescia a Barceloneta ellen. A másik mérkőzésen az Olympiakosz bravúrt hajtott végre, hiszen idegenben győzte le a Kragujevácot, így az is eldőlt, hogy az utolsó körben mindenképp pontot kell szereznie a hevesi alakulatnak a Barceloneta ellen.

A B-jelű hatosban a Szolnok magabiztosan nyert, ugyanígy tett a Dubrovnik és a Rijeka is. Utóbbi együttessel Varga Daniék az utolsó körben csatáznak a csoportgyőzelmért. Csak úgy, mint az Egernél itt is minumum a döntetlen kell a Tisza-parti alakulatnak.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 9. forduló

Pro Recco – ZF-Eger 11-9 (4-1, 2-5, 3-3, 2-0)
Gólszerzők.: Prlainovics, Ivovics 2-2, Filipovics, Giorgetti, Felugo, Pijetlovics, Aicardi, Jokovics, Figlioli, illetve Milos Csuk 3, Erdélyi 2, Vapenszki, Zalánki, Szivós, Angyal

További mérkőzések:

Április 18, szombat

A-csoport:

Radnicski Kragujevác (szerb) – Olympiakosz Pireusz (görög) 7-8 (2-1, 0-2, 3-1, 2-4)

Pénteken játszották:

AN Brescia (olasz) – CNA Barceloneta (spanyol) 12-4 (1-0, 4-2, 3-0, 4-2)

B-csoport:

Primorje Rijeka (horvát) – Galatasaray (török) 16-11 (2-2, 6-1, 3-1, 5-7)

Jug Dubrovnik (horvát) – Partizan Beograd (szerb) 13 – 6 (2-1, 4-1, 2-3, 5-1)

Szolnoki Dózsa-Közgép – Spandau 04 (német) 11-7 (3-1, 3-2, 4-3, 1-1)

Tabella

1. Pro Recco 27 pont
2. ZF-Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz Pireusz 10 pont
5. Radnicki Kragujevac 9 pont
6. AN Brescia 9 pont

A B-csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 24 pont
2. Primorje Rijeka 21 pont
3. Jug Dubrovnik 19 pont
4. Partizan Belgrád 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont

A magyar csapatok hátralévő mérkőzései:

Május 2.:

Eger – Barceloneta
Primorje – Szolnok

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek