2018 június 09.

Bajnokok Ligája: Mindkét magyar csapatnak kellene az 5. hely

Mind az Egernek, mind pedig a Szolnoknak egy győzelem jó szezonzárás lenne. Dabrowski Norberték képesek voltak legyőzni önmagukat, még Cseh Sándor az összeszedett játéknak örült a BL második napján.

egerszolnok2018042302

Mint ismeretes, az Eger és a Szolnok egymás ellen játszik a BL-ben az ötödik helyért. A szombati napon mindkét együttes győzelemmel jött ki a csütörtöki kátyúból. Íme így értékeltek a vezetőedzők a siker után.

Dabrowski Norbert az Eger vezetőedzője az egrivizilabda.hu-nak: “Képesek voltunk legyőzni nemcsak a Spandaut, hanem önmagunkat is. Persze, erre jogosan mondhatja bárki, hogy ezzel egy napot késtünk. A Barceloneta elleni meccs előtt kellett volna önmagunkat legyőzni, utána pedig a Barcelonetát. Mondhatnám, hogy boldog vagyok, de csak Vad Lajost tudom idézni, aki azt mondta, hogy azért nem dicsérek meg senkit, mert hajt. A tegnapi meccs után ugyanis az volt a minimum, hogy ma mindenki a belét kihajtsa.

Mire ez a nagy változás? Tegnap este mindenki nagyon szégyellte magát, velem együtt. Azzal is tisztában vagyok, hogy sokan féltettek bennünket a Spandautól. A lényeg az volt mindenféle taktika helyett, hogy a fejekben rend legyen. Szerencsére rend is volt. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy ez a Spandau egy ötmeccses német bajnoki döntőből jött és tisztán látszott, hogy a harmadik negyedet követően, teljesen felőröltük őket. Mondhatnám, hogy akkor volt az a ritmus, amilyet egy ilyen tornán végig illő illene játszani.

Nem emelek ki senkit. Mindenki érezte, hogy a tegnapinál jobbat, és főként többet kell nyújtania. Ez vonatkozott egyébként a jól védő „Bánéra” is.”

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője az Olaj Tv-nek: “akartuk a győzelmet, fegyelmezettek voltunk, amit megbeszéltünk védekezésben is azt megcsináltuk. A második és a harmadik negyedben kétgólos vezetésünknél volt egy-egy fegyelmetlenség, nem rossz szándékból, de azt sikerült megállítani. Az ember örül az győzelemnek mindig. Örüljünk, hogy itt vagyunk, egy banánhéjon csúsztunk el tegnap a Prlainovics nélkül. Örülök, hogy ma nyertünk és az 5. helyért játszunk. Mindennek örülni kell, ez a sport.

Fotó: egrivizilabda.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek