2018 június 05.

Bajnokok Ligája: Magasabbra tette az Eger a lécet

Az éremszerzés a célja a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelyet csütörtöktől szombatig az olaszországi Genovában rendeznek.

eger2017Lenartmarton

“Mindenki, aki ide eljutott, már nyert, de nem szeretnénk megelégedni ennyivel. Kijelenthetem, hogy éremért utazunk Genovába”

– mondta Bárány Attila, a klub ügyvezető elnöke kedden az egri Városházán tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy negyedik alkalommal részesei a finálénak, ami most először nyolccsapatos.

“Genovában szeretnénk örömet okozni szurkolóinknak, büszkeséget adni annak a háromszáz fiatalnak, aki ebben a klubban sportol” – tette hozzá.
Dabrowski Norbert vezetőedző szerint nagyon kicsik a különbségek résztvevő csapatok között, az Eger a CNA Barceloneta ellen kezd. A szakember szerint ha a spanyol csapaton túljutnak – amiben hisz -, akkor akár a döntőbe is bekerülhetnek.

Branislav Mitrovic csapatkapitány jelképesnek nevezte, hogy a sajtótájékoztatóra megkapták a Városháza dísztermét, mert a siker, az eredmény nem csak a klubé, a városé is.
Az esélyeket latolgatva az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb kapus hangsúlyozta, elég sokat és jól tudtak edzeni, magabiztosan vágnak neki a döntőnek. “Nincsen rossz, és jó csapat, az első meccsen is az fog dönteni, ki akarja jobban a győzelmet.” – jelentette ki.

Habis László, a város polgármestere szerint elkötelezett klubvezetés, nagyszerű edző, kitűnő csapat, és komoly támogatói háttér – benne a város önkormányzata – biztosítják a vízilabdaklub kiemelkedő eredményeit.

Az Eger továbbjutása esetén a görög Olympiakosz és a német Spandau Berlin összecsapásának győztesével találkozik. A változtatásokat még júniusban elfogadhatja az Országgyűlés.

A Bajnokok Ligája programja:

Június 7., csütörtök:

16.00 Olympiakosz – Spandau 04

17.30 ZF-Eger – Barceloneta

19.00 Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa

20.30 Pro Recco – Brescia (Sky Sport 2, élő)

Június 8., péntek:

16.00 5-8. helyért

17.30 5-8. helyért

19.00 Elődöntő (Sky Sport 2, élő)

20.30 Elődöntő (Sky Sport 2, élő)

Június 9., szombat:

16.00 7. helyért

17.30 5. helyért

19.00 3. helyért (Sky Sport 2, élő)

20.30 döntő (Sky Sport 2, élő)

(MTI-vizipolo.hu)

Fotó: egrivízilabda.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.