2015 január 28.

Bajnokok Ligája: Eger – Olympiakosz, Jug – Szolnok a program

Az egriek az ugyancsak 4 pontos görögöket fogadják, a továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzésen. A szolnokiak a szintén hibátlan horvátoknál vizitelnek.DSC_2773_ZF-Eger-Szeged

Egy éve ugyancsak egy csoportba sorsolták a két csapatot, és a Recco illetve a Barceloneta megint a társaságba tartozott. Akkor az Eger nem szerepelt fényesen a csoportküzdelmek során, végül egyetlen győzelmet aratott, azt viszont pont az Olympiakosz ellen, hazai pályán. Az persze egy más Eger volt, például a görögök hazai 12-11-es legyőzése alkalmával csupán Hárai, Biros, Bedő és Lőrincz volt a keret tagja.

Az idei sorozatban olykor parádés teljesítményt nyújtanak a hevesiek. A címvédő Barceloneta elleni idegenbeli döntetlen, vagy a Bresciában aratott történelmi diadal (korábban még nem gyűjtötte be a három pontot idegenben ebben a sorozatban az Eger) jól mutatja a magyar csapat erejét, elszántságát, küzdeni tudását. Mindezen erényekre persze szükség is van, a csoportban kusza a helyzet, a spanyolok rendezőként mindenképpen ott lesznek a hatos döntőben, vagyis összesen két kiadó helyért megy a csata a maradék öt csapat között. Nagyon egyenlő erőket látunk ebben a csoportban, a keresztbeverések máris elkezdődtek, jelenleg a Recco vezet, mögötte egyaránt 4-4 ponttal áll az Eger és az Olympiakosz, mondanunk sem kell, milyen óriási jelentőséggel bírt a szerda esti ütközet.

Az egrieknál két orrtörés nehezíti Dabrowski Norbert vezetőedző helyzetét, Zalánki Gergő után a fiatal Biros Barnabás esett ki ugyanezen ok miatt. A vezetőedző a klub honlapjának hosszabban beszélt a várható esélyekről. “A vetélytársak közül a görögöket tartom a legkiegyensúlyozottabb csapatnak. Erősebbek, mint az a görög válogatott, mint amelyiket a múlt héten a magyar válogatott legyőzött. Erősebbek, mert a tíz válogatottjukat kiegészíti egy szerb bekk és egy spanyol balkezes – mondta el Dabrowski Norbert. – Nagyon erősek emberelőnyben, a Reccónak hét, vagy nyolc gólt lőttek előnyből.”

Az Eger edzője még hozzátette, a csapat védekezésével elégedett, Bresciában Mitrovics is nagyot alkotott, még támadásban lehet javulni. A csoportban egyébként szerdán csúcsrangadót tartanak, a címvédő Barceloneta a kiírás hétszeres elsőjét, a még százszázalékos Reccót fogadja.

szolnok idokeres alt foto szolnok

A B-csoportban a szolnokiak helyzete valamivel könnyebbnek látszik, eddigi három mérkőzésüket megnyerték, és vezetik csoportjukat. Ám szerdán este újabb nagy összecsapás vár rájuk, Horvátországban az eddig szintén három győzelemmel álló, tehát hibátlan Jug otthonában kell kivágniuk a rezet. Cseh Sándor vezetőedző nem is finomkodott, szombaton a gárda a Szentessel játszott bajnokit, ennek ellenére aznap délelőtt, majd a mérkőzés után is edzést vezényelt játékosainak a maximumra törekvő mester. Mindenki a rendelkezésre áll, a csapat morálja remek, a jelek biztatóak. Mint azt korábban jeleztük, a hazaiaknál a center Niksa Dobud eltiltás miatt hiányozni fog. Ebben a csoportban a két nulla pontos (Galatasaray – Spandau) csatáján kívül sok mindenről beszámol majd a Partizan – Rijeka meccs.

Az egriek mérkőzését a DigiSport1 18.30-tól, a szolnokiakét a Sport2 19 órától adja.

LEN férfi vízilabda Bajnokok Ligája

4. forduló (január 28)

A-csoport:

18.45 ZF Eger – Olympiakosz Pireusz (görög)

20.30 AN Brescia (olasz) – Radnicski Kragujevác (szerb)

21.00 Atletic Barceloneta (spanyol) – Pro Recco (olasz)

A csoport
1. Pro Recco 3 3 0 0 20 9
2. Olympiakosz 3 1 1 1 1 4
3. ZF Eger 3 1 1 1 -4 4
4. Radnicski 3 1 0 2 -8 3
5. Brescia 3 0 2 1 -4 2
6. Barceloneta 3 0 2 1 -5 2

 

B-csoport:

17.30 Partizan Beograd (szerb) – Primorje Rijeka (horvát)

19.00 Jug Dubrovnik (horvát) – Szolnoki Dózsa-Közgép

20.00 Galatasaray (török) – Spandau 04 (német)

B csoport
1. Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3 3 0 0 16 9
2. Jug Dubrovnik 3 3 0 0 9 9
3. Primorje Rijeka 3 2 0 1 11 6
4. Partizán 3 1 0 2 -4 3
5. Galatasaray 3 0 0 3 -15 0
6. Spandau 3 0 0 3 -17 0

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek