2014 november 29.

Bajnokok Ligája: Az utolsó másodpercek döntöttek – Döntetlennel kezdett az Eger Barcelonában

A Bajnokok Ligája főtáblájának 1. fordulójában az Eger a Barceloneta otthonában kezd meg a küzdelmeket. A mérkőzésen az utolsó támadás döntött, mikor Erdélyinek sikerült kiegyenlítenie a találkozót, így egy ponttal térhet haza a hevesi csapat Barcelonából…

2014_11_14_vasas_eger43

Az első fordulót kezdte meg az Eger is a Szolnokhoz hasonlóan a legrangosabb európai kupaporondon. Dabrowski Norbert együttese a címvédő Barceloneta csapatához látogatott. A mérkőzés előtt Varga Daniék egy góllal tudtak nyerni a Tiszaligetben a Rijeka ellen, így valami hasonlóban bízhattunk a barcelonai találkozó előtt.

Az első negyed után 1-1 állt az eredményjelzőn. Először Szirányi talált be spanyol oldalon, majd a negyed hajrájára kanyarodva Cuckovicsnak tették be a labádt az egriek, aki nem tudott hibázni. A második negyedben egy kiállítást követően, rendezetlen védelem ellen Echenique labdája találta meg az utat az egriek kapujába, 2-1. Rögtön az ellentámadásból a hevesiek is kaptak egy fórt, ám Hosi majd Szivós is próbára tette Pinedot, ám gól nem született. A nyolc percben több helyzete volt mindkét együttesnél, ám csak a kapufát forgácsolták az együttesek. Az utolsó minutumban Dabrowski időt kért, amit a fiatal Zalánki gólra váltott, így 2-2 volt a nagyszünetben az állás.

A harmadik nyolc perc egy Espanol góllal kezdődött, majd több egri támadás is elhalt, mígnem előnyből Vapenski talált be. A spanyol vezető gólra nem kellett sokat várni, Oneto 4-3-ra módosította az állást, majd ezt Ubovics fejelte meg. Szerencsére jött Vapenski majs Cuk gólja, és 5-5 volt az állás a negyedik nyolc percre. Az utolsó negyed szünetében végéig ápolták Echeniquét, Hosnyánszky csavarjába nézett bele agyrázkódása volt, így nem jött vissza. Szirányi ismét vezetést szerzett, óriási gólt lőtt, de Hosi egy percen belül egalizált. A hajrára Espanol használta ki Szivós kiállítását, majd jött az utolsó perc, mikor Bedő pontozódott ki, a hazaiak időt kértek, de kapufáig jutottak. 15 másodperccel a vége előtt Dabrowski kikérte az idejét, a támadásból Erdélyi nagy kavarodás után megszerezte a hetedik találatot, ami pontot ért a hevesieknek.

Bajnokok Ligája 1. forduló:

C.N. Atletic-Barceloneta  – ZF-Eger 7 – 7 (1-1, 1-1, 3-3, 2-2)
Gólszerzők: Szirányi 2, Oneto 1, Espanol 2, Echenique 1, Ubovic 1 illetve Vapenski 2, Cuckovic 1, Cuk 1, Zalánki 1, Hosnyászky 1, Erdélyi 1

A Bajnokok Ligája további eredményei és programja:

November 29., szombat:

AN Brescia – Olympiakosz Pireusz 9 – 9 (2-2, 3-0, 2-3, 2-4)

Szolnoki Dózsa KÖZGÉP – Primorje EB Rijeka 13-12 (3-2, 3-1, 3-5, 4-4)

Spandau Berlin – Jug CO Dubrovnik 8 – 9 (2-2, 3-3, 3-1, 0-3)

November 30., vasárnap:

18.00: VK Radnicki Kragujevac (szerb) – Pro Recco (olasz)

Elhalasztva:

Partizan Raiffeisen Belgrád (szerb) – Galatasaray Istanbul (török)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek