2015 május 30.

Bajnokok Ligája: A spanyolok nem mentek el szó nélkül a bírói ítéletek mellett

Tegnap a Recco az utolsó másodpercekben nyerte meg az elődöntőt a Barceloneta ellen, mikor egy kiállítást követően emberelőnyben támadhatott az olasz gárda, amit Pijetlovics könyörtelenül kihasznált. A katalán csapat a meccs után ezt, és a megelőző bírói ítéleteket is bírálta…

Dusko Pijetlovic Recco marcel

(Fotó: Marcel ter Blas)

Feszült és szoros meccset játszott tegnap a Barceloneta és a Recco a BL elődöntőben. A meccsen végül egy góllal maradt alul a katalán együttes az olaszokkal szemben. A találkozó után a katalánok nem tudtak elmenni szó nélkül a bírói ítéletek mellett.

Legvitatottabb jelenet, az volt, amikor az utolsó másodpercekben 11-11-es állásnál Felipe Perrone-t kiszórták a játékvezetők. Az üresen hagyott Dusko Pijetlovics pedig gólra váltotta a fórt. A nézők, ekkor fütykoncertbe kezdtek, Szabó Zoltán a Sport Tv szakkomentátora pedig ennyit mondott: “Nem volt túl elegáns ez az ítélelet”.

A lefújást követően Marc Minguell a Barceloneta játékosa megjegyezte a waterpolista.com-nak, hogy felháborítóak voltak a bírói ítéletek, és szerint büntetőknek kellett volna következnie. Chus Martin vezetőedző a következetes bírói ítéletek hiányát rótta fel a sporiknak a meccs után.

Ma a Barceloneta a bronzéremért játszik a Jug Dubrovnikkal, a döntőt a Recco és a Rijeka vívja.

Az utolsó percek a tegnapi elődöntőből:

A tegnapi eldöntő:

Barceloneta – Pro Recco  11-12 (3-2, 4-3, 3-5, 1-2)
vezette: Korzyna (lengyel), Stavridis (görög)

Barceloneta: Lopez Pinedo, Sziranyi, Perrone 4, Oneto, Espanol, Minguell 1, Roca, Echenique 2, Ubovic 2, Fernandez 1, Lopez Escribano, Tahull 1, Linares Torras. vezetőedző: Martin

Pro Recco: Tempesti, Prlainovic, Jokovic 1, Figlioli 1, Giorgetti 2, D. Pijetlovic 3, Giacoppo, Aicardi, Di Fulvio, Filipovic 5, Ivovic, Gitto, Pastorino. vezetőedző: MilanovicHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek