2014 október 29.

Bajnokok Ligája: igazságos döntetlen az OSC és a Szolnok csatájában

Az OSC és a Szolnok találkozott egymással a Bajnokok Ligája főtáblára jutásért vívott párharc keretében. A párharc első felvonását a Kondorosi úton rendezték, melyen 11-11-es döntetlen született.

P1230108 Óriási felhajtás előzte meg a két magyar csapat egymás ellen vívott Bajnokok Ligája-találkozóját. Az első felvonást rendezték az OSC Kondorosi úti otthonában – a visszavágó Szolnokon november 12-én -, és fél órával a kezdés előtt bizony már majdnem telt házat regisztrálhattunk. Illusztris személyiségekkel is összefuthattunk a pezsgő hangulatú uszodában, Horváth Gábor például kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, akinek erős az újbudai kötődése. A kerület sportjáért létrejött Újbuda Kft. szakmai igazgatója is csak azt mondhatta diplomatikusan, amit a közvélekedés: “Kiélezett meccset várok, nagyon erős a Szolnok – mondta Horváth Gábor, – de nekünk is nagyszerű csapatunk van. A szezonban mindenképpen az első háromban várom.”

Ugyancsak ide pályázik még a Szolnokon kívül az Eger is, az az Eger, amellyel majd pénteken, szintén hazai pályán bajnoki keretében találkozik az OSC. Nem akármilyen három napról beszélhetünk tehát a hazai férfi vízilabdázásban, rangadó rangadó hátán.

A tét a Bajnokok Ligája-párharcban a főtáblára jutás. Vincze Balázs vezetőedző a keddi sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a Szolnok talán esélyesebb a továbbjutásra, de természetesen bízik a sikerben. Szolnoki oldalon abban hittek, a papírforma mellettük szól, és ez majd a medencében is érvényre jut.

A kezdésre dugig megtelt az uszoda, amelyen csak a horvát-orosz játékvezetők jelezték, nemzetközi kupatalálkozóról van szó.

Az első ráúszásnál a hazaiak hozták el a labdát, de gólig nem jutottak, Decker Attila hárított – ebből kiderülhetett, a két válogatott kapus közül ezúttal Decker kezdett a vendégeknél, Nagy Viktor helyett. Előnyből szerzett gólt a Szolnok, Varga Dénes révén, ezt szintén fórból Bundschuh egalizálta, a jobb alsóba húzta a labdát. Madaras egy előny lejárta után lőtt gólt, majd Salamon lövése csorgott be Decker keze alatt. Aleksic távolról zúdított a jobb felsőbe, 3-2 volt Szolnoknak, de újra őrjönghetett a nézőtér nagy része: Gór-Nagy okos próbálkozása tréfálta meg a vendégek hálóőrét, újra egálra alakítva a meccset. Az első időkérés a Szolnoké volt, és eredményre is vezetett: Madaras fórból a hálóba vágta a Gocictól kapott labdát (3-4).

A folytatásban Decker kétszer is szépen védett, Aleksic bombáját pedig a védők hatástalanították, leállt a gólszüret. Bisztritsányi is jól őrizte kapuját, egy ízben fejjel hárítva, miközben Vincze Balázs időkérése nem segített: végül Mezei törte meg a gólcsendet, kettővel mentek a vendégek.

P1230132

A nagyszünet után az OSC elhozta a labdát, majd fórból gyönyörű gólt szerzett, közelről a sérüléséből visszatért Kayes lőtt a hálóba. Megszületett azt egyenlítés is, Juhász bombája utat talált a kapuba. Mitrovic átadását Kis juttatta a kapuba, majd a kapufa kisegítette a hazaiakat, és Brguljan parádés passza után Kayes húzta a labdát a hálóba (6-6). Salamon góljával vette vissza a vezetést a hazai csapat, ezt követően Madaras hatalmas góllal egyenlített. Teljes kiegyenlített mérkőzést láttunk. Graham bombája beakadt, míg Bisztritsányi védett, így a zárásra előnnyel mehetett az OSC (8-7).

Graham negyedszerre is elhozta a labdát. Gocic egyenlített, majd Kayes és Kis is szerencsés gólt szerzett – már csak hat perc volt hátra a fantasztikus csatát hozó mérkőzésből. Bátori szépen látta meg a lyukat, míg az ellenkező oldalról Vámos pattintott a kapuba, aztán Kayes szerezte meg negyedik gólját, erre kettős emberelőnyből Varga Dániel válaszolt (11-11). Bisztritsányi és Decker is nagyot védett. A végén maradt húsz másodperce a hazaiaknak, hogy eldöntsék a meccset, ez nem sikerült, így maradt az igazságos döntetlen.

Bajnokok Ligája, a főtáblára jutásért, első mérkőzés

A-Híd OSC – Szolnoki Dózsa-Közgép 11-11 (3-4, 0-1, 5-2, 3-4 )

Budapest, Nyéki Imre-uszoda, 1000 néző

Vezette: Stampalija (horvát), Kravipin (orosz)

A-Híd OSC: Bisztritsányi – Decker Á., Bátori 1, Kayes 4, Juhász 1, Kovács G., Hegedűs, Graham 1, Salamon 2, Gór-Nagy 1, Bundschuh 1, Brguljan, Varga.

Vezetőedző: Vincze Balázs

Szolnoki Dózsa-Közgép: Decker A. – Gocic 1, Madaras 3, Vámos 1, Jansik, Mezei 1, Aleksic 1, Tóth M., Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Kis G. 2, Mitrovic.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól emberelőnyből: 11/7 ill. 12/4
Gól ötméteresből:
– ill. –
Kipontozódott:
Bundschuh (26.p.), Varga Dénes (27.p.)

Következik: november 12, Szolnokon:  Szolnok – OSC

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek