2018 április 15.

Bajban lehetnek a szerbek

A riói olimpia óta botladoznak a szerbek, már az idén is elbuktak két nagy válogatott eseményt. 

szerbiafilipovics01

A 2016-os olimpia után, minden nagy címet Dejan Szavics csapata birtokolt. Az ötkarikás játékokon kívül, a vb-t, az Eb-t, sőt, a világligát és a világkupát is megnyerték.

Rió után azonban nem úgy megy a válogatottnak. Bár, tavaly még a világligát besöpörték, azonban a 2017-es budapesti vb-n “csak” harmadikok lettek. Idén pedig folytatódott a tendencia, hiszen az újonnan kiírt Európa Kupán még érmet sem szereztek, hiszen a negyedik helyen végeztek. Tegyük hozzá, a brozmeccsen már 5-1-re vezettek az olaszok ellen, innen mégsem sikerült megnyerniük.

A rijekai torna után jött az újabb csalódás, hiszen a világliga szuperdöntőbe – rosszabb gólaránnyal a selejtezőből – nem sikerült kvalifikálnia magát a csapatnak, így helyettük Montenegró utazhat Oroszországba.

Számottevő változás nem volt Rió óta, hiszen két játékos – Zsivko Gocics, Slobodan Nikics – vonult vissza a csapatból. Igaz, Dejan Szavics próbálgatja játékosait. A nyári budapesti vb-n kettő, még az áprilisi Európa kupában hat játékos is kipróbált az olimpiához képest a szerb mester.

Mindenesetre az öt címükből már kettőt elbuktak a szerbek, és az Európa Kupában sem sikerült felérniük a csúcsra. Nyáron pedig Európa-bajnokságot és vilákupát is rendeznek.

Érdekesség, hogy a horvátok konstans jól teljesítenek az utóbbi időben, a szerb válogatott helyébe nagyon úgy néz ki, Ivica Tucak csapata léphet, hiszen a vb-t illetve az Európa kupát is megnyerték, sőt, a világliga szuperdöntőjében is ott vannak.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy fog teljesíteni a szerb válogatott a nyáron.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek