2020 november 12.

Bach: nincs terítéken az olimpia lemondása

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nincs terítéken a 2021-re halasztott tokiói játékok lemondása.

“A válasz: nem” – válaszolta a német sportdiplomata szerdán arra a kérdésre, hogy küszöbön álló látogatása során megvitatják-e az olimpiai törlését a koronavírus-járvány miatt a japán szervezőkkel.

Bach vasárnaptól szerdáig tartózkodik majd a szigetország fővárosában, és ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat.

A sportvezető kiemelte: a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

“Mindennél fontosabb az olimpia biztonságos megrendezése. Kilenc hónap múlva a sportolók biztonságos környezetben versenghetnek majd” – hangsúlyozta Bach. Hozzátette: még korai arról beszélni, hogy jelen lehetnek-e szurkolók és külföldi vendégek, de remélhetőleg nem üres létesítményekben zajlanak majd a versenyszámok.

Az olimpiát 2020 nyaráról – az elnevezés (Tokió 2020) megtartásával – a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

(MTI)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek