2016 május 26.

Az YBL nyerte a Senior bajnokságot

Első alkalommal került megrendezésre a Senior bajnokság az idei szezonban. A BVLSZ gondozásában hét csapat indult, a sorozatot az YBL nyert meg a világbajnok Vidám Vízilovakat előtt.

seniorbajnoksag201605

A boldog győztes (Fotó: YBL Waterpolo/facabook

Koriózumként, első alkalommal került megrendezésre a Senior bajnokság ebben a szezonban. Nagy küzdelem volt az első helyért, hiszen az YBL csak három ponttal előzte meg végül a nemrég Vb címet ünnepelt Vidám Vízilovakat.

Köllő Attila az YBL csapatának játékosa a sikerről: Nagy riválisunkat a Vidám Vízilovakat kétszer is sikerült megvernünk, ez nagyban hozzájárult a végső győzelmünkhöz. Az egyetlen verségünket a BVSC ellen szenvedtük el. A meccs előtt másfél órával játszottunk egy másik találkozót, ami nagyon sokat kivett a csapatból, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan. Ami pedig a jövőt illeti szeptemberben indulunk a Masters En-n Rijekában 40+ korcsoportban. Reméljük, hogy a két évvel ezelőtti 5. helynél most előrébb sikerül végeznünk. – fejezte be oldalunknak.

A BVLSZ Senior bajnokság nem titkolt célja, hogy a jövőre esedékes Masters Vb-n, ami Budapesten lesz közvetlen a Felnőtt Vb után ösztönözze a csapatokat a részvételre. A szervezők remélik, szeptemberben minél több csapat fog benevezni az bajnokságba és ezzel együtt elindulni a világbajnokságon.

A BVLSZ Senior bajnokság végeredménye: 

1. YBL Waterpolo Club 33 pont
2. Vidám Vízilovak 30 pont
3. BVSC-Zugló 21 pont
4. Budaörs 18 pont
5. Kecskemét 12 pont
6. HETE 6 pont
7. Sunday Boys 6 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek