2015 szeptember 15.

Az utolsó főpróbára készül az Eger

Hétfőtől teljes kerettel készül az Eger, mivel már Zalánki Gergő is csatlakozott a csapathoz, a junior világbajnokságot követően. Azonban még egy horvátországi kiruccanás vár Birosékra a bajnokság kezdete előtt.

Már nem kell sokat várnia a magyar vízilabda szerelmeseinek, ugyanis jövő héten szerdán rajtol az OB I.-es bajnokság. Az Eger az újonc Miskolc ellen mutatkozhat be az idei év első bajnokiján, azonban Dabrowski Norbert legényeire még egy főpróba vár az adrián.

DSC_6310_ZF-Eger-Hid-OSC_2015Fotó: Szántó György

A hétvégén egy horvátországi, négy csapatos, nemzetközi tornán vesz részt az Eger csapata. Az ellenfelek sem akárkik, a Jug Dubrovnik, a Barceloneta és a Mornar Split ellen száll medencébe a magyar csapat.

“Nem lesz egy egyszerű program, már csak az ellenfeleket ismerve sem, arról nem is beszélve, hogy egy nagyjából tizenöt-tizenhat órás buszos utazás után kell majd próbára tenni magunkat. Ennek ellenére úgy éreztem, most be kell vállalnunk ezt a dolgot, mert ez az egyetlen felkészülési lehetőségünk a közelgő bajnoki rajt előtt. Érdekes lesz a horvátországi torna, az egyszer biztos, mert az új szezonban gyakorlatilag most játszunk együtt először. Zalánki Gergő hazaérkezése után kapott három-négy nap pihenőt, miután végig dolgozta az egész nyarat, de péntek reggel már Ő is utazik a csapattal. Természetesen vannak visszatérő problémáink, de ezek nem komolyak, ezért semmi sem hátráltathatja már a felkészülésünket. A hétvégén is elsősorban azt várom, hogy azok a dolgok, amelyek már tavaly is jól működtek, azok most is zökkenőmentesen menjenek. Persze, nem vagyunk csúcsformában, a sebességünkkel biztosan lesznek problémák, és a pontosságban is lehetnek hibák. Szeretnénk ugyanakkor előre lépni. A napokban gyakoroltunk új dolgokat, amiket jó lenne viszont látni.”  – számolt be a hétvégi esemény nehézségeiről Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője az egrivizilabda.hu-nak.

A mérkőzések időpontja:

2015.09.19 – Szombat, 20:30h

Jug Dubrovnik – ZF-Eger 

2015.09.20 – Vasárnap, 12:00h

ZF-Eger – Barceloneta

2015.09.20 – Vasárnap

Mornar Split – ZF-Eger

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek