2019 április 22.

Az OSC nyerte a pécsi emléktornát

Az újbudaiak győzelmével zárult a Húsvét Kupa Pécsen, ami egyben Ambrus Tamás emléktorna nevet viselte.

Immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a 12 éveseknek a Húsvét Kupát Pécsen.

A torna legjobb kapusa, Méhes Kenéz a PSN ZRT-ből, a legjobb játékos szintén a pécsi Imre Kolos lett, még a  gólkirály az OSC-ből Török Botond lett.

Lukács Gergely (utánpótlás szakosztályvezető, PSN Zrt, szervező): “Amikor 11 évvel ezelőtt megszerveztük az első tornát, akkor csak legmerészebb álmunkban gondoltunk arra, hogy ebből egy ilyen tradicionális esemény lesz. Amióta pedig a torna annak az embernek a nevét viseli, aki letette és megszilárdította a pécsi első osztályú vízilabda alapjait, azóta még inkább igyekszünk olyan munkát végezni, hogy méltó emléket állítsunk Tamásnak. A legfontosabb értékmérő az eseményen mindig a résztvevő gyermekek arca. 11-12 évesen nekik minden mérkőzés valamilyen döntő, függetlenül attól, hogy hanyadik helyért játszanak. Hihetetlen érzelmek szabadulnak fel, tombol a telt házas lelátó, a gyerekek küzdenek a vízben, jön egyik oldalról a bánat, a másikról az öröm, de a vége mindig egy hatalmas élmény. És azt gondolom ez a legfontosabb! Ezért érdemes ilyen tornát szervezni! Gratulálok az OSC csapatának a győzelemhez és a mutatott játékhoz egyaránt, továbbá minden csapatnak a harcos szerepléshez! Köszönöm a torna szervezésében és lebonyolításában részt vevő kollégák alázatos munkáját! És természetesen gratulálok a pécsi játékosoknak és az edzőknek a csapatunk szerepléséhez. Nagyon büszkén néztem a torna összes pécsi mérkőzését, főleg a döntőt, ahol Magyarország egyik legjobb csapatával tudtuk sokáig meccsben maradni. A végén ugyan kijött a különbség, de az látszik, hogy a pécsi 2007-es korosztályban is van fantázia, sok munkával lehet majd még előrébb lépni. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a 2004-es korosztályunknak is gratuláljak, akik egy nagyon erős szombathelyi tornát tudtak megnyerni a BVSC és az UVSE előtt végezve. Úgy gondolom, hogy jó úton halad a pécsi utánpótlás-nevelő munka, de még mindig az út elején járunk, nagy potenciál van még a rendszerben. Megyünk és dolgozunk tovább!!

XI. Nemzetközi Utánpótlás Húsvét Torna: (Pécs)

Végeredmény: 1. A-Híd OSC, 2. PSN Zrt. Pécs I., 3. Szegedi Vízipóló Suli, 4. Kaposvári VK, 5. AVUS, 6. VK Zemun, 7. FTC, 8. Valis Valjevo, 9. Fehérvár VSE, 10. Kanizsa VSE, 11. VK Becsej, 12. Partizan Beograd, 13. LSN Hannover, 14. VK Proleter, 15. Crvena Zvezda, 16. HVSC. Versenyen kívül: Noisy Paris és PSN Zrt. Pécs II.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek