2019 július 12.

Az éremnél van fontosabb is a vb-n

Egy éremnek is örülnénk, de egy olimpiai kvótának annál is jobban.

“Nagy öröm lenne számunkra, ha mind a férfi, mind a női vonalon sikerülne megszereznünk az olimpiai kvótát. Mi mindent ennek rendeltünk alá, azért dolgozunk, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a csapataink számára”

– nyilatkozta Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A vízilabdázók számára a csoportkörben az első hely megszerzése a cél, mert az közvetlenül negyeddöntős folytatást ér, ezáltal hosszabb pihenőt jelent.

A férfiaknál Märcz Tamás együttesének ehhez várhatóan az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolokat kell legyőznie, mivel Új-Zéland, valamint a Dél-afrikai Köztársaság csapata a papírforma alapján nem okozhat gondot. A legutóbbi, hazai rendezésű világbajnokságon ezüstéremmel bemutatkozó szakember a felkészülés során bővebb kerettel dolgozott, és szinte a teljes mostani csapat kihagyta a világliga belgrádi szuperdöntőjét, azaz a gárda hosszú időig tudott készülni a világbajnokságra.

A nőknél már jóval nehezebb dolguk lesz a magyaroknak, ugyanis a házigazda dél-koreaiak mellett Kanadával és Oroszországgal találkoznak. A tengerentúliak két éve a margitszigeti negyeddöntőben legyőzték Bíró Attila együttesét, ugyanakkor a közelmúltban a Duna Arénában rendezett világliga szuperdöntőben a magyarok diadalmaskodtak. Az oroszokkal rendszeresen kiélezett csatákat vív a válogatott, a világligában az oroszok nyertek legutóbb.

A férfiaknál kettő, a nőknél egy olimpiai kvótát osztanak ki, a két olimpiai bajnok, Szerbia és az Egyesült Államok a világligában aratott sikerével már biztosította helyét a tokiói mezőnyben.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek