2015 június 13.

Arcon térdelték, műteni kellett – Kidőlt a szerbek fontos láncszeme (videó)

Az amerikai túra utolsó meccsén szenvedett súlyos sérülést Strahinja Rasovics. A szerb válogatottat a mérkőzés után műteni kellett, így búcsút mondhat a világliga és a vb álmainak.

rasovic01

Szeptemberig még vízbe sem mehet Rasovics (fotó: Novosti)

Az amerikai túrán sérült meg súlyosan a világkupa-győztes csatár. A negyedik meccsen Jesse Smith eszén akart túljárni Rasovics, mikor az amerikai vétlen mozdulattal beletérdelt az arcába. Az eset után kikászálódott a medencéből, de folytatni nem tudta a játékot. A meccs után kilenc órát kellett tölteni a délszláv játékosnak a kórházban, ahol enyhe agyrázkódás is megállapítottak nála. Belgárdba érve az orvosi konzilium után műteni kell a támadót, hiszen az arccsonttörés mellett a szeme is megsérült.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az amerikaiak nyerték, de ez egy cseppett sem érdekelte Dejan Szavics szerb vezetőedzőt, aki a találkozó után csak ennyit mondott: “Az a lényeg, hogy Strahinja jól van” A fiatal támadó nemcsak a válogatottnak, de klubjának a Zvezdának is fontos lánszeme, hiszen az idén a játékos vezetésével a szerb bajnokságot, és a szerb kupát is megnyerte a csapat. Rasovicsnak két hónapot kell kihagyani, így a nyári világliga és világbajnoki álmainak búcsút mondhat.

Az eset 53:47-től nézhető:Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek