2017 június 14.

Apa és fia a masters vb-n

Kásás Tamás után, Kásás Zoltán is bejelentette, hogy indul a masters vb-n.

kasaszoltan6

Fotó: origo

1973 világbajnoka, 1974 Európa-bajnoka olimpiai ezüstérmesünk is ott lesz az augusztusi masters vb-n, ahol a 70+ -os korcsoportban indul csapatával – számolt be a hírről a vb honlapja.

„Tudni kell, hogy annak idején volt egy masters csapatunk, amelyikkel versenyeztünk, és elég szép sikereket értünk el, 1998-ban Casablancában, 2000-ben Münchenben lettünk világbajnokok, akkor abban az uszodában játszottam, amelyikben az 1972-es olimpián is, különleges élmény volt. Most egy nemzetközi csapat szerveződik, amerikai barátom kezdeményezésére, rajtuk kívül olasz, de ausztrál csapattag is lesz, az ausztrál kapusunk egyébként pozsonyi származású” – mesélte Kásás Zoltán, aki 1987 és 1989 között a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, majd klubedzőként tevékenykedett, a szerb Becsejjel és a görög Olympiakosszal Bajnokok Ligáját nyert – utóbbit épp a Margitszigeten – a Szegeddel LEN-kupa győztes lett.

„A masters versenyek mindig sajátos hangulatúak, mert bár mindenki szeret nyerni, és szereti ezt a játékot, azért a meccsek után nem ritka, hogy a játékosok leülnek egy-egy sörre, és a világ nagy dolgairól beszélgetnek. Ez így van jól. Egy „baj” van: egy masters fociversenyen elsétálgathat az embert, egy kosármeccsen elkosarazgathat, de a vízben…, hát, ott úszni kell. Én minden nap úszom, egy kisebb egészségügyi kényszerszünet után most kezdtem el egyébként újra az úszást. Úgy néz ki, a csapatnak augusztus elején Szlovákiában, Pöstyénben lesznek edzései, szóval készülünk majd a tornára. A fiam is készül, biztos vagyok benne, hogy az ő meccseiken nagyon sokan lesznek majd a lelátón” – fogalmazott Kásás Zoltán.

A 17. FINA Masters Világbajnokság augusztus 7-én kezdődik, 20-ig tart, a vízilabdatornát a Hajós Alfréd Uszodában rendezik.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek