2017 február 02.

Alex Giorgetti: álmom a magyar válogatott

Magyar vagyok. Budapesten születtem, és mindig is arról álmodtam, hogy a magyar válogatottban játsszam – mondta 2011 világbajnoka, aki kész arra, hogy bemutatkozzon Märcz Tamás csapatában.

Alex Giorgetti

Figyelemfelkeltő interjút készített a waterpoloInside.com a 29 éves anyai ágon magyar származású Alex Giorgettivel. Mint ismeretes, a pólós 2011-ben világbajnok lett az olasz válogatottal, és egészen 2016 tavaszáig szinte kirobbanthatatlan tagja volt a Settebello-nak. A nyári olimpián azonban nem volt a talján válogatott tagja. Érdekesség, hogy néhány héttel ezelőtt le is mondta a válogatottságot a pólós.

Alex Giorgetti az idei szezont már nem a Pro Reccoban kezdte meg, hanem a Canottieri Napoliban. Új célok lebegnek a szemei előtt, amiről a már említett portálnak beszélt, szóba kerül új klubja és a magyar válogatottság, amiről eképp vélekedik:

“Magyar vagyok. Budapesten születtem, és mindig is arról álmodtam, hogy a magyar válogatottban játsszam.”

Aztán az életem egy másik utat vett. Olaszországba érkeztem, és lehetőségem volt az olasz csapatban játszani. Mikor gyerek voltam, az Újpestben pólóztam és a Margitszigeten edzettem, és itt láttam játszani a magyar válogatottat. Egy vízilabdás számára játszani a magyar válogatottban egy kicsit olyan, mint fociban a brazil mezt viselni. Hallottam, hogy Märcz Tamás lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, megerősítettem neki, hogy szívesen játszanék a csapatban. Már a múltban közel voltam, hogy viseljem a sapkát, mikor Benedek Tibor volt a kapitány, de akkor semmi előrelépés nem történt. Ez alkalommal viszont… – fejeződik be az interjú három ponttal.

Mindenesetre érdekes lenne, ha Giorgetti a magyar válogatottban is bemutatkozna a közeljövőben.

Update, Märcz Tamás közleményben reagált – csütörtök este – az olasz pólós nyilatkozatára:

“Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni. Ezek után a Magyar Vízilabda Szövetség kikérte az olasz szövetségtől az igazolást, hogy mikor játszott utoljára az olasz válogatottban. Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében. Amennyiben megfelel minden kritériumnak, akkor tudjuk benyújtani a kérelmet a FINA felé, s ha jóváhagyják a kérelmet, akkor szerepelhet nálunk.”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek