2015 július 12.

Aaron Younger Szolnokon: A barátnőm is közrejátszott a döntésemben

Egy évre írt alá Aaron Younger a magyar bajnok és kupagyőzteshez, a Szolnoki Dózsához. A 24 éves játékos a horvát Jug Dubrovnikot hagyja ott Szolnokért – és a barátnőjéért.

aaron younger

Édesapja úszott, édesanyja teniszezett, a fiatal Aaron Younger számtalan sportágat kipróbált gyerekként, mielőtt a póló mellett döntött. Jó választás volt: magyar kupát nyert a Szegeddel, bajnokok Ligájában szerepelt a Juggal. kedvence a gyömbérsör és a pizza, illetve a Ponyvaregény c. film. Aaron Younger korábban Szegeden is pólózott, horvátországi kitérővel ősztől a Szolnokot erősíti. A vizipolo.hu először választásáról kérdezte.

– Néhány évvel ezelőtt már játszottam Magyarországon, Szegeden, ismerem a magyar pólót, a színvonalat, amely egyre erősebb, így aztán szívesen jöttem vissza – kezdte Aaron Younger.

– A Jug Dubrovnikot hagyta ott, azt a Jugot, amely a Bajnokok Ligájában négy közé jutott. Miért a Szolnokot választotta?

– Szerintem a Szolnok a világ két legerősebb csapatának egyike, erősebb, mint a Jug, és csak erősebb lesz. A másik ok prózai: magyar barátnőm van, már három éve, szerettem volna, ha közelebb vagyunk egymáshoz. Ő szegedi, még akkor ismertem meg, amikor a városban pólóztam. Azóta hosszú utat bejártam, Ausztráliát, Horvátországot, de a kapcsolatunk szoros, most pedig végre újra Magyarországon játszhatok.

– Mennyi időre írt alá?

– Egy évre, de persze bízom benne, hogy hosszabb lesz az együttműködésünk. Már a Dubrovnikkal a Bajnokok Ligájában, míg a Szegeddel magyar bajnokin jártam Szolnokon, ismerem a várost, alig várom, hogy odaköltözhessek és kezdődjön a szezon. A kazanyi világbajnokság után még tíz napra hazautazom Ausztráliába, aztán szeptember elején jöhet az igazi munka.

– Swift, Roach, Kayes, Ön… A fél csapat Magyarországon játszik.

– Bizony, és ez nagyszerű. Csak gyűjtjük és gyűjtjük a tapasztalatokat, hamarosan egészen jók leszünk…

NÉVJEGY

Aaron Younger

Születési idő: 1991. 09 25.

Születési hely: Perth, Ausztrália

Magasság: 193 cm

Súly: 100 kg

Korábbi klubja: Freemantle Mariners,  Szeged Beton, Jug Dubrovnik

Fotó: Vizipóló.hu/Nagy Viktor

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek