2018 január 23.

“A vízilabdát is lehessen csak az élményért, nem versenyszerűen játszani”

Novemberben indult útjára a “Vízilabda Club” kezdeményezése, ahol kifejezetten amatőr pólósoknak tartanak edzéseket, napi szinten. A szervezőt, Kur Viktóriát kérdeztük.általanos kép0123

November elején indultunk, friss még az egész, de nagyon élvezzük – kezdte Kur Viktória oldalunknak – A célunk az volt, hogy a vízilabdát is lehessen csak az élményért, nem versenyszerűen játszani. Az is cél volt, hogy minden hétköznap legyen egy másfél órás edzés. Mindenki akkor jön, amikor ráér. Van, aki csak hetente egyszer jár, de olyan is van, aki minden nap jön – mutatott rá Viktória.

Legtöbben már játszottak fiatal korukban, sőt volt válogatottak is vannak közöttünk, de vannak teljesen kezdők, akik nálunk fogtak először vízilabdát a kezükben. Úszni azért tudni kell, anélkül nem megy – tette hozzá.

A korosztály vegyes, a legtöbben 40-esek, de vannak jóval fiatalabbak is, sőt van néhány 60 fölötti is – folytatta, majd a technikai részletekre is rákérdeztünk, hogy ez izgalmas legyen mindenkinek, két edzővel, két csapattal – kezdők és haladók – tartunk edzéseket. A medence ketté van osztva és a két csapat egymás mellett tud játszani. Így mindenkinek a saját szintjének megfelelő edzése, játéka lehet és ha túl nehéznek vagy túl könnyűnek bizonyul, akkor át lehet menni a másik csapatba.

A fejlődésről pedig eképp nyilatkozott Kur Viktória: azt lehet látni, hogy már egy hónap után is az emberek nagyon sokat fejlődnek, sokkal többet bírnak, nincs görcs, nem állnak ki annyiszor a játék közben pihenni és erőteljesen fejlődik a technika is. Várunk szívesen mindenkit, aki ki szeretné próbálni az amatőr, vagy hobbi vízilabdát, vagy mindig is erre vágyott – fejezte be Viktória.

A weboldal címe: vizilabda.club

Az első reakciók:

– 34 év után mentem megint „edzésre” így ma nem tudom emelni a kezeim, fáj minden tagom a taposástól, rájöttem, hogy a fotelből nézve ez egy egyszerűbb sport, de nagyon kellemes volt jó hangulat normális társak udvarias és figyelő edző, tiszta uszoda jó közlekedés, újra átérezhetjük, hogy a vízilabda csodás játék

– Teljesen meg voltam elégedve mindennel és a jövőben szeretnék feltétlenül járni. Mindenki barátságos és jó kedvű volt. Remélem a társaság száma nem fog csökkeni a jövőben és akkor szerintem egy tökéletes program lehet esténként a vizilabdázni vágyóknak.

– Meghaltam, megfulladtam és begörcsöltem, de brutál jó volt. Olyannyira, hogy ha jól tévedek, péntekre már be is jelentkezett még két barátom. Az edzők (legalábbis a kezdőké, ahova én kerültem) nagyon rendben vannak, figyelnek, segítenek, abszolút csillagos ötös.

– Tökéletes volt a szervezés, jó fejek az edzők, kevés volt az oxigén… 🙂

– A várakozásoknak megfelelően, kellemesen fárasztó volt a másfél óra. Az edzők nagyon rendesek, tanácsokat adnak. Türelmesen vezették a meccseket is.

– Kellemesen elfáradtam, de jól esik visszagondolni a tegnapi edzésre. Az edzők, teljesen jól kezelnek bennünket. Tudják kik vagyunk, mire vagyunk képesek. Akik most készülnek az első alkalomra jól fogják érezni magukat. Ebben biztos vagyok!

– Abszolút pozitív első nap.

– Kezdetben négy különböző menekülési módon kellett felkeresnünk a túlsó partot – pillangó, mell, hát, gyors. Aztán tapicskolás és tapicskolás feltartott kézzel. Rendesen migránsnak éreztem magam, csak sokkal kiváltságosabb helyzetben – felmértem, hogy kb. egy óra alatt megfulladnék úgy, hogy még csak meg sem pillanthatnám a vágyak földjét. Volt időm ezen gondolkodni, mert lassúra sikeredett az evickélés. Ehhez képest, a vége fele, amikor akár már abba is hagyhattuk volna, mindannyian visszatértünk még egy menetre. Pedig ilyen fáradt rég voltam. Remélem, hogy hosszú távon is kitartunk; ez tényleg jó mulatság volt.

– Remek volt 37 év után újra játszani. Nagyon fárasztó, még ma is izomlázam van. Az edzők barátságosak és tisztában vannak az idősebb generáció fizikai képességeivel.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek