2015 június 10.

A végén elszakadt a cérna a szerbeknél – Negyedszer is kikaptak az amerikaiaktól

Sárga és piros lapokkal megtűzdelt meccsen zsinórban negyszer kapott ki Szerbia az amerikaiaktól. A mérkőzés stílszerűen az utolsó másodpercekben dőlt el, mikor Cupido labdája utat talált a kapuba.

usa-szerbia010

Nem volt nehéz gatyáig kiemelkedni a vízből, hiszen a medence egyik felében alig volt 1 méteres a víz mélysége (fotó: usawaterpolo.com/facebook)

Chicago volt a negyedik, és egyben az utolsó állomása a Szerbia – USA párharcnak. Nem kisebb volt a tét, minthogy a délszlávok meg tudják-e szerezni első győzelmüket vagy megesik az a nem mindennapi tett, hogy kikapnak zsinórban negyedszer az amiktól.

Telt ház várta a két együttest, a feketepiacon 250 dollárért (!) lehetett már csak jegyekhez jutni. A mérkőzés végig szorosan alakult, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. Az egyik oldalon Mandics még a másikon Bonani vezetésével 13-13 állt az utolsó harminc másodperc előtt az eredményjelzőn. Ekkor Udovicsics kikérte utolsó idejét a találkozón, majd egyenlő létszám mellett Gocicsot szórták ki a bírók, ekkor szakadt el a szerbeknél a cérna, és a másodedző reklamálása majdnem tetlegességig fajult a bírónál (1:47:12-nél látható a videón). Az amik így megkapták a lehetőséget, mellyel éltek is, hiszen Cupido középről tüzelt és 14-13-ra módosította az immár végeredményt.

Barátságos mérkőzés: (USA, Chicago)

Szerbia – USA 13 – 14 (2-2, 4-3, 4-5, 3-3)

Szerbia: B. Mitrovics – Mandics 3, Gocics 1, Randjelovics, Subotics 2, D. Pijetlovics, Nikics 1, Alekszics 1, Jaksics 2, Filipovics 2, Prlainovics 1 Rasovics, G. Pijetlovics

USA: Baron – Virjee 3, Obert 1,  Kimbell, Roelse 1, Cupido 3, Samuels, Azevedo, Bowen 1, Bonani 4, Smith, Mann 1, Hallock

Piros lap: Subotics (22. perc), Cankovics (32. perc
Sárga lap: Savics (17. perc)

a teljes mérkőzés:

 

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek