2016 június 26.

A védekezés volt a siker kulcsa – Örömittas szavak a világliga győztesektől

A szerbek zsinórban negyedszer, összesen tizedszer emelhették magasba a világliga trófeát. A játékosok a védekezést emelték ki, a torna legjobbjának pedig az Egerben légióskodó kapust választották meg.

szerbiavilagliga2016062201

A csapatkapitány Zsivko Gocics: Nagyon jól védekeztünk három negyeden keresztül, nem adtunk esélyt az ellenfélnek, hogy visszajöjjön a találkozóba. Megérdemelten győztünk. Fontos, hogy látjuk és tudjuk, hogy hol tartunk.

A torna legjobbjának választott Braniszlav Mitrovics: A legfontosabb, hogy komolyan vettük a találkozót, hiszen már másodszor találkoztunk az amerikaiakkal a tornán, agresszívek voltunk végig. Nagyon boldogok vagyunk. Örülök az elismerésnek, de a csapat nélkül nem kaptam volna meg.

mitrovics szerbia ilagliga

Mitrovics és a díj (Fotó: waterpoloserbia.org)

Andrija Prlainovics: Motiváltak voltunk végig. Jól védekeztünk három negyeden keresztül. Úgy gondolom, sok jó dolgot csináltunk a találkozón.

Dejan Szavics szövetségi kapitány a tőle megszokott rövid értékelést adott: “Jól védekeztünk”

A torna legjobb játékosa (MVP): Branislav Mitrovics (szerb)
Gólkirály: Tony Azevedo (USA)
Legjobb kapus: Konstantinos Flegkas (görög)

Emlékeztető: (Világliga, Szuperdöntő)

Szerbia – USA 10-6 (2-0, 3-1, 3-0, 2-5)

Szerbia: G. Pijetlovics, V. Rasovics 1, Gocics 1, Randelovics 1, Csuk 1, D. Pijetlovics 2, Ubovics, Aleksics, Jaksics, Filipovics 3, Prlainovics 1, S. Mitrovics, B. Mitrovics Szövetségi kapitány: Dejan Szavics

USA: Mozes, Danstajn, Vavics 1, Obert, Rels, Cupido 1, Samuels, Azevedo, Bowen 1, Bonanni 1, Smith 1, Calok 1, Baron. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek