2018 szeptember 03.

A Vác nem állna meg a Masters Eb arany után

A Vác merészebb célokat tűzött ki a jövőre nézve.

vac01

Fotó: Vác Senso-Media Masters Waterpolo Club / facebook

Mint ismeretes, az elmúlt héten fejeződött be a Masters Eb. Kranjban, a tavalyi vb-hez hasonlóan ismét jól szerepeltek a magyar csapatok. A Vác pélldául a 30+-os korosztályt megnyerte.

Klie Ferenc, a csapat kapitánya oldalunknak először a hangulatról számolt be: „Először is szeretném megköszönni minden szurkolónak aki a helyszínen, vagy akár itthonról szorított nekünk és az összes többi magyar csapatnak. Számomra szívmelengető volt látni, hogy akár családapák, családanyák és gyermekeik egy „csapatként” küzdenek a vízben és a lelátón a győzelemért a vízilabda iránt érzett szeretetnek és az akár több évtizedes sportbarátságoknak köszönhetően, alázattal, félretéve a munkát, a privát életet, vagy akár a sérüléseket is egy kis időre.  Büszkeséggel töltött el az, hogy a Masters események növekvő népszerűsége mellett ilyen kiválóan szereplő magyar csapatok között mi is a nemzeti trikolort viseltük” – mondta a játékos.

Rögös út vezetett a csapat Masters aranyáig, Klie Ferenc rámutatott, hogy egyáltalán nem volt egyszerű dolguk: Részünkről (és mint kiderült jó pár másik csapat részéről is) az EB döcögősen indult az első mérkőzése. Bevallom őszintén volt miről beszélgetnünk aznap az esti kötetlen program alatt.:) Ezt követően úgy éreztem, hogy mindenkit magával ragadott, a csapattársak alázatos, inspiráló hozzáállása, az EB hangulata és a „profi pólós” életérzés. A csapat szépen összekovácsolódott a napok alatt, szívvel lélekkel küzdöttünk egymásért és a közös sikerért. Minden ellenfélre külön készültünk testileg és lelkileg egyaránt. A mérkőzések nagy része három esélyes volt nálunk, ezért próbáltuk nap, mint nap a maximumot kihozni magunkból. Természetesen a címvédő Neptun és az Uerdingen, volt az a két csapat akik ellen a legnagyobb „csatára” számítottunk. A Neptun elleni két mérkőzésünket még a bírók részéről is dicsérettel illették, mint „igazi magyar derbi” – tette hozzá.

Az eufóriáról pedig eképp számolt be: Óriási öröm számunkra, hogy a halványan megfogalmazott célunkat sikerült túlteljesítenünk ilyen erős mezőnyben. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Major Attilának a Senso Media Zrt vezérigazgatójának, hogy fő szponzorként támogatott minket – fűzte hozzá.

A jövőről pedig elmondta: A csapatunk ilyen formában erre a Masters EB-re jött létre; rögös út van mögöttünk (gondolva itt a játékosok szervezésére a felkészülésre és egyéb nehézségekre), de én személy szerint bízom benne, hogy a kialakult egység, illetve a jó eredmény miatt ez „csak” az egyik és nem az utolsó emlékezetes mérföldkő volt. A jövőt illetően azon fogok dolgozni, hogy a keret együtt maradjon adott esetben akár év közben is illetve a 2019-es világbajnokságra el tudjunk együtt utazni. Bízom benne, hogy így alakul az „út” folytatása! Hajrá Magyarok, Hajrá Masters!” – fejezte be a csapat kapitánya.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek