2016 június 12.

A Szombathely megcsinálta – Feljutott az AVUS az Ob I/b-be!

Az Ob II-t megnyerve, szeptembertől a második vonalban szerepelhet a Szombathely.

avus2016

Irány az Ob I/b (Fotó: aligator.hu)

Az alapszakasz Nyugati csoportjában az első helyen végzett a Szombathely, így a rájátszásban a feljutásért játszhatott. Itt az Alfa SC (Közép csoport győztese) a SZUVTE (Dél-keleti csoport győztese) a Miskolc (Észak-keleti csoport győztese) volt Gortva Zoltán csapatának ellenfele.

A rájátszásban, így hat meccs várt a Szombathelyre. Mindhárom ellenfelével kétszer játszott a csapat. Mondani sem kell, meggyőző volt itt is az együttes, hiszen öt találkozót megnyert, míg egy összecsapáson döntetlent ért el, így hat ponttal megelőzte a második helyen végző Alfa SC-t. A szombathelyi siker azt is jelenti, hogy ősztől az Ob I/b-ben szerepelhet a gárda.

OB II-es rájátszás az 1-4. helyért, 3. forduló, (Szeged):

Miskolci Vízilabda Club-Domino AVUS 6-14 (1-4, 4-4, 0-6, 1-0).

Domino AVUS: Stojadinov – Stojanovic 1, Hajmási 2, Ekler 2, Szőke 1, Karácsonyi 3, Kutasi 3. Csere: Doma 1, Jenei, Úr, Polcsik, Sági 1, Kovács B. Edző: Gortva Zoltán

Domino AVUS-Alfa SC Kispest-Budafóka 12-7 (1-0, 4-3, 5-1, 2-3).

Domino AVUS: Stojadinov – Stojanovic 1, Hajmási 3, Ekler 2, Szőke, Jenei, Karácsonyi 1. Csere: Doma, Kutasi 5. Edző: Gortva Zoltán

További eredmények:

Szegedi UVTE-Alfa SC Kispest-Budafóka 12-11

Szegedi UVTE-Miskolc 10-9

Az Ob II végeredménye: 1. Domino AVUS 16 pont, 2. Alfa SC 10 pont, 3. Szeged 6, 4. Miskolc 3 pont.

A csapat edzője, Gortva Zoltán a siker után: Ott folytattuk a szegedi meccseket, ahol legutóbb Budapesten, az Alfa ellen 4-1-nél abbahagytuk.  Szoros emberfogással, a labda felé mozogva játszottunk a mai mérkőzésen, végig kontrolláltuk a játékot. Noha mindkét ellenfelünk igyekezett provokálni bennünk, ez nem sikerült: mi ugyanis vízilabdázni jöttünk, ebben pedig jobbak vagyunk. Sajnos Jenei Dánielnek az Alfa elleni mérkőzésen a víz alatt súlyos sérülést okoztak, kórházba kellett szállítani, remélem nincs komoly baja. Ez egy csúnya, sportszerűtlen cselekedet volt. Nagyon örülünk a sikernek, a feljutásnak! – fejezte be az aligator.hu-nakHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek