2018 május 15.

A Szombathely fiatalja első gólját lőtte az Ob I-ben

20 évesen két góllal hálálta meg a bizalmat az AVUS pólósa a Tatabánya ellen.

avusJuhaszMate201801

Fotó: aligator.hu

Nem mindennapi pilanatoknak lehettek tanúi a szombathelyiek a hétvégén.

Az AVUS saját nevelésű pólósa megszerezte első góljait a férfi Ob I-ben. A 20 éves Juhász Máté ráadásul kétszer is mattolta a Tatabánya kapusát a 13. helyéért lejátszott -első – meccsen. A gratuláció a csapattársaktól nem maradt el, de jöhetnek a sütemények is.

– Így a bajnokság végén mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon fáradtak vagyunk, de mindenképpen szerettük volna győzelemmel kezdeni a Tatabánya elleni párharcot – mondta Juhász Máté a klub honlapjánA tatabányaiak ellen eddig két jó meccset vívtunk, és az első két negyed ezúttal is kifejezetten izgalmas, színvonalas játékot hozott. A harmadik negyedben sikerült elhúznunk és bár túlzás lenne azt állítani, hogy ekkor már tudtam, meglesz a meccs – azért már nagyon bíztam bent. Más kérdés, hogy öt gól különbség nem volt a két csapat között, a harmadik negyedben többször is mellénk áll Fortuna – volt, hogy a gólvonalunkon úszott végig a labda. A lényeg azonban, hogy nyertünk. Szeretnénk a második meccsen, szerdán lezárni a párharcot. A győzelem mellett annak is örülök, hogy megszereztem első OB I-es gólomat, amit hamarosan egy második is követett. Az elsőnél lefordulás után megúsztunk és tulajdonképpen más is befejezhette volna az akciót – végül én találtam a kapuba. Természetesen nagyon boldog voltam, hiszen mégiscsak ez volt az első OB I-es találatom. A gól jót tett a játékomnak is, ráadásul még egy gólt sikerült dobnom. Ivan Basara berobbant az ekkor már szétzilált védelem közé, lövése még kijött a kapusról, a kipattanót azonban négy-öt méterről a hálóba vágtam. Ennek sem örültem kevésbé, mint az elsőnek. Nem csak a gólok miatt mondom, de szerintem egyébként is jól ment a játék, hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez. Egyébként tudom a feladatom: mivel megszereztem első elsőosztályú gólomat, ez kötelezettséggel is jár. Gólonként ugyanis egy tálca süteményre kell vendégül látnom a csapatot, s mivel kettőt dobtam, így kettővel jövök. Szóval vagy kedden, vagy a szerdai meccs után két tálca hatlapossal megvendégelem a fiúkat – fejezte be a fiatal pólós.

Szerdán 17.30-tól ismét összecsap az AVUS és a Tatabánya, amennyiben a szombathelyiek nyernek, úgy a férfi Ob I 13. helyén végeznek.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek