2016 december 20.

A Szolnok és az OSC idegenben, az Eger itthon játszik – ELŐZETES

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában érintett mindhárom magyar csapat játszik szerdán: a főtáblás program harmadik fordulójában a Szolnok és az OSC idegenben, az Eger idehaza száll vízbe.

andrijaprlainovicsszolnok

A Szolnok Bresciába utazik (Fotó: Szolnoki VSK)

Hatos csoportjában az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Szolnok Olaszországban vendégszerepel, s nehéz dolga lesz a Brescia ellen. Viszont ha úgy teljesítenek a Tisza-partiak, mint tették vasárnap, a Magyar Kupa döntőjében, ahol kiválóan pólózva hat góllal verték az Egert, olasz medencében is meglehet a siker.

Ugyancsak “illene” nyernie az OSC-nek, amely szintén az A jelű főtáblás szextett tagja, s ezúttal Berlinben csatázik a Spandau 04 vendégeként. Az újbudaiak egy elvesztett és egy megnyert meccsen vannak túl, ennél fogva németországi győzelemmel pozitív tartományba fordulna át a mérlegük.

A B csoportban az eddig szintén ötvenszázalékos Eger házigazda lesz, s roppant fogós feladat várja, mivel a világ egyik legerősebb klubcsapata, az eddigi mindkét mérkőzését megnyerő olasz Pro Recco látogat a hevesi fővárosba.

A Bajnokok Ligája 3. fordulójának programja::

A-csoport:
19.00 AN Brescia (olasz)-Szolnoki Dózsa-Közgép
19.30 Spandau 04 (német)- A-Híd OSC Újbuda
18.30 Olympiakosz (görög) – Nizza (francia)

Tabella: 1. Olympiakosz 4 pont, 2. Szolnok 4 pont, 3. OSC 3 pont, 4. Spandau 3 pont, 5. Brescia 3 pont, 6. Nizza 0 pont

B-csoport:
20.30 ZF-Eger – Pro Recco (olasz)
19.00 Waspo Hannover (német) – Partizán Belgrád (szerb)
19.15 Barceloneta (spanyol) – Jug Dubrovnik (horvát)

Tabella: 1. Pro Recco 6 pont, 2. Barceloneta 4 pont, 3. Jug Dubrovnik 3 pont, 4. Eger 3 pont, 5. Hannover 1 pont, 6. Partizán 0 pont

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. Mivel a jövő évi budapesti hatos döntőben rendezőként automatikusan résztvevő Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül az A csoportból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott – az április 26-án záruló főtáblás szakasz után – a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között ad otthont a Dagály Uszodakomplexum.

A szerdai az idei utolsó játéknap, legközelebb január 18-án játszanak a BL főtáblásai, akkor az Eger a Hannoverrel, az OSC a Bresciával, a Szolnok pedig a Nice-szel találkozik.

(MTI/ vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek