2015 július 25.

A szerbek a vb-t is megnyernék

Dejan Szavics együttese a világliga után a világbajnokságot is megnyerné. A szerb szövetségi kapitány úgy véli, hogy bár a fő céljukat már elérték az idén, a két évvel ezelőtti hetedik hely után nem kell extra motiváció a játékosainak.

szerbia201407

Gyakorlatilag tét nélkül játszhat Szerbia a vb-n, ha azt nézzük, hogy a júniusi világligán megváltotta repülőjegyét a riói olimpiára. A két évvel ezelőtti világbajnokság finoman fogalmazva nem sikerült a szerbeknek, hiszen hetedikek lettek, ezek után Dejan Udovicsics helyére Dejan Szavics ült le, az új szakvezetővel pedig, eddig minden tornát megnyertek.

Most pedig a vb címre fáj a foguk. A szakvezető így nyilatkozott az esélyekről az elutazás előtt: A Világligát megnyertük, ezzel elértük a legfőbb célunkat (kijutottak a riói olimpiára – a szerk. megjyegyzése), de ez nem jogosít fel arra, hogy nyugodtan utazunk a vb-re. Meg akarjuk nyerni a tornát, hiszen a két évvel ezelőtt Barcelonában a hetedikek lettünk, így nem kell extra motiváció a csapatnak. A tavalyi szezon legjobbájnak választott Filip Filipovics sem értékelt másképp: Örülök, hogy már utazunk. Mindenki egészséges. Kazanyban nem lesz rajtunk nyomás, hiszen elértük a legfőbb célunkat. Az elvárások ennek ellenére nagyon magasak, egy érem mindenképpen jó lenne. Ismét a világ tetejére szeretnénk jutni, a szerb vízilabdázás és a szurkolók ezt várják tőlünk. – fejezte be a balkezes óriás.

A szerbek bivalyerős csoportba kerültek, hiszen Japán és Ausztrália mellett Montenegróval kell megküzdeniük, ráadásul utóbbival már hétfőn találkozik Savics együttese.

A szerbek kerete a vb-re:

Kapusok: Gojko Pijetlovics (Nagyvárad, romániai, 171 válogatottság), Branislav Mitrovics (ZF Eger, magyar, 93)

Mezőnyjátékosok: Dusan Mandics (Pro Recco, olasz, 90, 117 gól), Zsivko Gocics (Szolnoki Dózsa, magyar, 327 , 190), Szava Rangyelovics (Brescia, olasz, 54, 14), Milos Csuk (ZF Eger, magyar, 99, 80), Dusko Pijetlovics (Pro Recco, olasz, 233, 319), Slobodan Nikics (Galatasaray, török, 325, 309), Milan Aleksics (Szolnoki Dózsa, magyar, 177, 102), Nikola Jaksics (Partizan, szerb, 18, 15), Filip Filipovics (Pro Recco, olasz 266, 433), Andrija Prlainovics (Pro Recco, olasz, 242, 380), Stefan Mitrovics (Szolnoki Dózsa, magyar, 174, 186).

– A kazanyi vb teljes programja

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek