2016 március 09.

A szerb legenda góljával vetekszik a fiatal magyar pólós találata (videók)

Nem minden nap születik ilyen utolsó másodperces gól a vízilabdában, mint tegnap a Honvéd-Eger összecsapáson. Legutóbbi tavalyelőtt ámulhattunk ekkorát.

Kovacs-Gergo02

Kovács Gergő hat gól is lőtt tegnap (fotó: facebook.com/honvedvizilabda)

Először is, az Eger nem óv, erről a klub honlapja számol be, hiszen a tegnapi félpályán túli gól már idő után esett -vallják a hevesiek. Látványos és varázslatos volt Kovács Gergő találata (1. videó). Nem utolsó sorban, lehet, hogy ez az év gólja, pedig még csak márciust írunk.

Utánanéztünk, mikor láthattunk ekkora gólt. Denis Sefik – a szerbek Európa-, és világbajnoka, világliga-győztese – a 2014-es Crvena Zvezda-Radnicski Kragujevác meccsen lőtt egy hasonlót. A szerb kupadöntőből egy másodperc volt hátra, mikor a Zvezda hálóőre elengedte egész pályáról a labdát, ami kettő kacsázott a vízen, majd bement a kapuba (2. videó), így 12-11-re nyert a belgrádi alakulat. Tegyük hozzá, a gól itt is enyhén szólva vitatható. Egy biztos mindkét gólért jár a gratuláció. Azt, hogy melyik volt szebb, mindenki döntse el maga.

A magyar pólósnak (20) egyébként nem ez volt az első szemet gyönyörködtető gólja, hiszen tavaly nyáron a junior vb-n is lőtt egy szépet, az inkább technikás volt mint nagy. (3. videó). Így joggal írhatjuk: várjuk a következőt.

Kovács Gergő gólja a Honvéd-Eger meccsen, 4:06-tól!

Denis Sefik a szerb kupadöntőn 2014-ben! 

Kovács Gergő gólja a nyári Junior vb-n! 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek