2014 november 21.

A Sabadell és a Barceloneta nyerte az európai Szuperkupát

Ma este mindkét nemben megmérkőzött az előző szezon Bajnokok Ligája és Euro Kupa-győztes csapata. A nőknél a Sabadell, míg a férfiaknál a Barceloneta győzött, így mindkét spanyol csapat bezsebelte a BL trófea mellé a szuperkupa serleget is…

szuperkupa03

A Sabadell és a Barceloneta fürödhetett a spanyol éjszakában (Fotó: rfen.es)

Mint ahogy beszámoltunk róla, ma este a vízilabda társadalom Barcelonára figyelt. A katalán fővárosban ugyanis a BL-címvédő és az Euro Kupa győztes csapatok talákoztak mindkét nemben.

Az első meccsen a hölgyeké volt a főszerep. Szücs Gabriella volt csapata, a BL-győztes Sabadell nem kezdett jól, a görög Olympiakosz vezetett is az első negyedben, ám a félidőre egyenlő volt az állás. A fordulás után Pareja vezérletével már 8-5 is volt a spanyoloknak, az utolsó felvonásban ezt a különbséget egy gólra sikerült csökkenteni az Euro Kupa-győztes Olympiakosznak, így a vége 9-8-as Sabadell siker lett.

A férfiaknál a Szirányi Balázzsal felálló BL-címvédő Barceloneta együttesének a Spartak Volgográd volt az ellenfele. Az első félidő után beindult a spanyol csapat, és a fordulás után egy 4-0-ás etappal eldöntötte a találkozót. Az utolsó negyedben az oroszok pedig kozmetikáztak az eredményen, így kialakítva a 12-7-es végeredményt.

Európai Szuperkupa:

nők:

Sabadell – Olympiakosz 9 – 8 (1-2, 3-2, 4-2, 1-2)
Gólszerzők: Espar 2, Pareja 2, Garcia 2, Ortiz 1, Rixt 1, Forca 1 illetve Bianconi 2, Tetzalidou 2, Plevritou 1, Manolioudaki 1, Southern 1, ASimaki 1

Férfiak:

Barceloneta – Spartak Volgográd 12 -7  (3-2, 2-1, 4-0, 3-4)
Gólszerzők: Echenique 6, Espanol 3, Perrone 1, Minguell 1, Roca 1 illetve Lisunov 3, Yurchik 2, Ashaev 1, Khalturin 1

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek