2015 április 05.

A Rijeka behúzta a Regionális Ligát

A Jug ellen a mérkőzés második felében indult be a Rijeka, de akkor nagyon. Kétgólos hátrányból a végére hatgólos előny lett, ezzel pedig megnyerte a fiumei együttes a Regionális Ligát.

Primorje Rijeka regionalis liga bajnok

(Fotó: Primorje Rijeka/facebook)

A Rijeka 11-10-re verte a Mladostot, a Jug pedig 10-4-re Radnicskit az elődöntőben. A két csapat fináléja egyébként borítékolható volt, ismerve a játékerejüket és azt, hogy a tabellán is az első valamint a második pozícióban végeztek.

A Jug eddig csak egyszer tudott nyerni az idei szezonban a Rijeka ellen, így most is ők volt az esélyesek. A mérkőzés első negyedében Costantin-Bicari meglepetéssel szolgált, mikor már 2-0-ra is elhúzott a Jug, és a különbséget a nagyszünetig sem sikerült ledolgoznia a hazai pályán játszó Rijekának. A harmadik negyedben 5-5-nél utolértérték Suknoék ellenfelüket, és a záróakkord előtt már 10-8-ra vezettek. Az utolsó nyolc percben még rátettek egy lapáttal, végül 15-9-re győztek.

A Rijeka még akár nyerhet több trófeát is az idei szezonban, hiszen a Bajnokok Ligájában is a legjobb úton halad a hatos döntő felé.

A Regionális Liga döntőjében:

Primorje EB Rijeka – Jug CO Dubrovnik 15-9 (0-2, 3-3, 7-3, 5-1)
Gólszerzők: Cosmin Radu 3, Sandro Sukno 3, Xavi Garcia 3, Damir Buric 2, Andelo Setka 2, Petar Muslim, Marko Elez illetve Paulo Obradovic 4, Nikola Janovic 2, Ante Viskovic 2, Nicolas Constantin-Bicari.

MVP: Cosmin Radu

Az elődöntőben történt:

Primorje Rijeka-Mladost Zagreb 11-10 (4-1, 5-3, 1-4, 1-2)
Gólszerzők: Cosmin Radu 3, Ivan Buljubasic 3, Ivan Krapic 2, Damir Buric, Petar Muslim, Xavi Garcia, illetve Ante Vukicevic 6, Ivan Milakovic 2, Antonio Buha, Andrija Basic.

Jug Dubrovnik-Radnicski Kragujevác 10-4 (3-0, 2-1, 4-3, 1-0)
Gólszerzők: Miho Boskovic 2, Loren Fatovic 2, Nikola Janovic, Aaron Younger, Pavo Markovic, Ante Viskovic, Nicolas Constantin-Bicari, Marko Ivankovic, illetve Nikola Dedovics 2, Josip Vrlics, Marko Csuk

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek