2020 november 04.

A magyar kormány támogatja a budapesti BL megrendezését

Az előzetes tervek szerint, a Duna Arénában három fordulót rendeznek, és a befogadóképesség 30 százalékában nézők is jelen lehetnek majd.

A Magyar Közlöny legfrissebb, hétfő esti száma szerint kormányhatározat döntött a LEN Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája versenyrendezéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről. Eszerint a kormány támogatja, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség az Európai Úszó Szövetség (LEN) felkérésére megrendezze a 2020/2021-es LEN Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája Főtáblájának egyik csoportkörét, garanciát vállal a sportesemény megrendezésére. Ehhez legfeljebb 869,2 millió forintot biztosít – áll az mvlsz.hu-n.

A LEN tervei alapján egy helyszínen több mérkőzést és fordulót is lejátszanak a csapatok: az A-csoport Ostiában, Rómában, a B-csoport Budapesten, a Duna Arénában.

Vári Attila a hírrel kapcsolatban elmondta, a tokiói olimpia miatt mennyire fontos, hogy játékban legyenek a válogatott játékosok és miután a BL-ben az FTC, Szolnok, OSC hármas hozzávetőleg a válogatott keret 70%-át teszi ki, a magyar vízilabda szempontjából is kulcsfontosságú a legrangosabb európai klubtrófea megrendezése. Köszönjük a magyar kormánynak, hogy ily mértékben is segíti az olimpiai felkészülésünket! – mondta az elnök az mvlsz.hu-nak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek