2016 június 05.

A KSI behúzta az ifi bajnokságot!

A bronzérmet az Eger szerezte meg, az UVSE előtt. A döntőben a KSI viszonylag könnyedén nyert a BVSC ellen.

ifibajnoksag04

Másodszor rendeztek az ifi bajnokságban Final Four-t, amikor az alapszakasz első négy helyzettje küzdhetett meg a bajnoki címért. A szombati első elődöntőben kisebb meglepetésre a BVSC az UVSE-t verte, míg a másik ágon a KSI győzött az Egerrel szemben.

A kimaradt büntetők megpecsételték az UVSE sorsát – Az Egeré a bronz

ifi201604A mai napon így UVSE-Eger meccset rendeztek a harmadik helyért. Az első negyedben kétgólos előnyre tett szert a fehérsapkás Eger, de az előny az etap végére elfogyott, hiszen Szatmári duplázott, 2-2. A második nyolc percben fordult a meccs, bár Mata révén még az Eger vezetett, 3-2-re, de Vadovics, Kovács majd Korbács jóvoltából 4-6-ra módosult az eredmény a nagyszünetre. A fordulás után egy gól született, Nagyváradi akciózott, 5-6. A negyedik nyolc percben el volt átkozva az UVSE Korbács már a negyedik büntetőt hagyta ki meccsen, míg Szalai egalizált egy perccel a vége előtt. Sőt Biros Barnabás hét másodperccel a vége előtt egy ötöst értékesített, így az Egeré lett a bronzérem.

A KSI behúzta a bajnokságot

ifibajnoksag05Szépszámú nézősereg gyűlt össze a fináléra. Zúgott a hajrá, BVSC, ahogy a hajrá, KSI is. Az első negyedben nem bírtak egymással a felek, 3-3 állt az eredményjelzőn, míg a másodikban elhúzott a KSI, olyannyira, hogy tisztes különbséget – négy gólt – dolgozott ki a félidőre, 8-4. A fordulás után Kardos növelte az előnyt, egy kipattanót helyezett a hálóba, 9-4, majd Horváth góljával már hat volt közte. Szücs Levente ekkor időt kért, de Schmölcz találatával már elúszni látszott a BVSC számára a meccs, 11-4. A záróakkordra faragni tudott a hátrányából a vasutas gárda, Sugár Péter tartotta a lelket a csapatban góljaival, így 12-7 állt az eredményjelzőn. Öt perc volt hátra, mikor egy előnyt értékesített Rábavölgyi Zsombor, 12-8. A hajrában azonban tartotta a különbséget Horváth János együttese, a vége 13-9 lett, így bajnok lett a KSI.

Az ifi bajnokság, végjátéka:

Döntő:

KSI – BVSC 13-9 (3-3, 5-1, 4-3, 1-2)
Gólszerzők: Teleki 5, Horváth 3, Kósa 2, Kardos 1, Berze 1, Schmölcz 1 ill. Rábavölgyi Zs. 3, Lipták 2, Sugár 2, Pintér 1, Ágh 1

Horváth János, a KSI edzője a vizipolo.hu-nak: Kicsit volt bennünk félsz, mert annak ellenére, hogy mi nyertük a bajnokság alapszakaszát, nem igazságos szerintem ez a bajnoki rendszer, hiszen az UVSE egész évben a sarkunkban loholt, nagyon jól játszott, ennek ellenére a negyedik helyet szerezte meg. Ettől féltünk mi is, hogy viszonylag magabiztosan nyertük az alapszakaszt és eljutottunk ide a rájátszásban és kétszer kellett megnyerni ezt a bajnokságot. Nagyon nagy a boldogság. Legkisebbtől a legnagyobbig imádom játékosaimat. Nagyon kemény év volt, azért vagyok büszke rájuk különösen, mert gyakorlatilag ezek a gyerekek játszották végig az Ob I-et, bár nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, hiszen kiestünk az elsőosztályból. Úgy gondolom, nagyban hozzájárult ehhez a címhez az, hogy ott hétről-hétre pallérozódtak és játéklehetőséget kaptak.

Szücs Levente a BVSC edzője a vizipolo.hu-nak.: Lelkes volt mind a két csapat. Az elején úgy éreztem, hogy végig fogjuk tartani ezt a lelkesedést, de fejben elfáradtunk, ami nem csoda, hiszen rengeteg meccset játszottunk az idén. Ezeknek a gyerekeknek a 80%-a serdülőjátékos, végigjátsszák azt a bajnokságot, az ifi bajnokságot és még Ob I/b-ben is játszanak, közel 100 meccsről beszélünk. Nagyon örülök, hogy többen is megjegyezték a meccs után, hogy 11-4 után is mentünk előre. Úgy érzem, hogy ez a nagy erősségünk, hogy soha nem adjuk fel és megyünk.

ifibajnoksag01

A bajnok csapat! (fotó: vizipolo.hu)

ifibajnoksag02

A második helyezett a BVSC (Fotó: vizipolo.hu)

ifibajnoksag03

A bronzérmet az Eger szerezte meg (Fotó: vizipolo.hu)

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek