2014 december 17.

A Honvéd Kupával véget ért a szinkronúszók 2014-es szezonja

Sikeresen lezajlott az idei esztendő utolsó szinkronúszó viadala, melynek a Tüzér utcai uszoda adott otthont. A Honvéd Kupa minden korosztály számára biztosított versenyzési lehetőséget, így nem csoda, hogy több száz tehetség mutatta be gyakorlatát a két napig tartó rendezvényen.

IMG_9209

Bogos Sára és Baráth Lilla a Honvéd Kupán (Foto: vizipolo.hu)

Az elmúlt két hét a szervezésről szólt

“Hihetetlenül kemény időszak van a hátunk mögött. A verseny szervezését mér fél évvel ezelőtt megkezdtük, hogy az érmek mellett szponzori ajándékokat is biztosíthassunk a versenyzőknek. Maximálisan elégedettek vagyunk, hiszen több, mint 300 fiatal vett részt a versenyünkön. Az év utolsó megmérettetésén – amikor már edzők és sportolók egyaránt fáradtak – ez lenyűgöző” – számolt be lapunknak Rozsovits Erika, a BHSzE vezető edzője.

Köszönet a sok segítségért

Akik szinkronúszó berkekben jártasak, azok pontosan tudják, hogy a szülőknek milyen nagy szerepük van abban, hogy a gyermekeik hétről-hétre bizonyíthassák tudásukat. A BHSzE edzői azonban nem csak nekik hálásak, hanem a versenybíróknak is, akik lankadatlan figyelemmel követték végig az eseményeket. Nem feledkeztek meg továbbá a verseny támogatóiról sem, akiknek szívből köszönik a felajánlásokat. (Diapolo, Otp Bank, Fővárosi Állat- és Növénykert, Fővárosi Nagycirkusz, Mogyi és a futocuccok.hu)

Baku lebeg a szemünk előtt

“Nagyon hosszú volt az idei szezon, szinte minden hétvégén versenyeztünk. Pozsony, Belgrád, Prága… csak, hogy a legutóbbiakat említsem. A sportolók kiérdemelték a pihenést, ezért idén már csak laza, játékos, levezető edzéseket tartunk. Ez persze nem vonatkozik a válogatott versenyzőkre, akikre az ünnepek alatt is kőkemény munka vár. A juniorokkal mér készülünk a 2015-ös szezonra, melynek legfontosabb célkitűzése, hogy kvalifikáljuk magunkat a júniusi Európa Játékokra.”

A cél felé vezető út kemény munkával van kikövezve

Az Európa Játékokat Bakuban rendezik meg 2015 június 23-27 között. A kvalifikáció márciusban zárul, addig maximum 10 nemzet szerezhet indulási jogot. “Minden európai nemzet számára kiemelt fontosságú ez a verseny, mindenki szeretné biztosítani a helyét a legjobbak között. Mi sem tétlenkedünk, a lányok napi két edzést is végigcsinálnak a siker érdekében. Szerencsére nagyon lelkesek, tudják, mit vállaltak, és mit kell tenniük azért, hogy az álom valóra váljon.”

 

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek