2014 augusztus 13.

A hétvégén Savaria Kupa: U19-es válogatottunknak az utolsó erőpróba az Eb előtt

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Savaria Kupát. Ráadásul illusztris mezőnnyel, hiszen az U19-es válogatottunk, Németországgal, Olaszországgal és Montenegróval méri össze erejét a tornán.savaria kupa01
Hétvégén az utolsó felkészülési mérkőzéseket fogja játszani az U19-es válogatottunk. A csapat Tbiliszibe, Grúziába hivatalos az Eb-re augusztus  24-31. között.

A harmadszor megrendezésre kerülő Savaria Kupán a csapat az olaszokkal, a németekkel és  monteneróiakkal fog megküzdeni.

Horkai György: Elképzelhető, hogy néhány játékos is elutazik a szombathelyi U19-es tornára, aki az U18-as válogatotal vb-t nyer, de a keretet csak közvetlen a Savaria Kupa előtt jelölöm ki. Ismét sikerült egy színvonalas erőpróbát összehozni a vasi megyeszékhelyen. A németektől nem is olyan régen egy góllal kaptunk ki – itt a lehetőség a visszavágásra – A remek olaszoknál több olyan játékos is szerepel, aki a felnőtt válogatottba is bemutatkozott. Montenegró pedig a szűk elithez tartozik. Felkészülési tornáról lévén szó, a gyakorláson van a hangsúly, szeretném azokat a taktikai elemeket viszontlátni, amiket hetek óta súlykolnak az edzők a srácokba. Ugyanakakkor magyar vízilabdáról lévén szó, az eredmény sem másodlagos, szeretnénk minden meccset megnyerni. Mindig szívesen jövünk Szombathelyre. Kedvesek az emberek, a körülmények kifogástalanok, a szervezés mindig tökéletes és a szurkolókban sincs hiány. Mindezt szeretnénk jó játékkal, szép eredményekkel meghálálni.

III. Savaria Kupa programja:

Péntek:

17:00  Olaszország – Montenegró

18:30 Magyarország – Németország

Szombat:

17:00 Németország – Montenegró

18:30 Magyarország – Olaszország

Vasárnap:

09:30 Németország – Olaszország

11:00 Magyarország – Montenegró

Az U19-es keret:

Kardos Gergely (KSI), György Dávid (Honvéd) , Vogel Soma (FTC)

Hornyák Olivér (Eger), Kalanovics Balázs (KSI), Pellei Frank (Szentes), Kovács Zoltán (Eger), Pohl Zoltán (FTC), Horváth Zsombor (Eger), Kovács Gergő (KSI), Sedlmayer Tamás (Vasas), Zalánki Gergő (Eger), Kolozsi Marcell (FTC), Szedmák Dávid (KSI), Tóth Kristóf (UVSE), Vogel Simon (FTC), Hulman Kristóf (Szeged), Keresztúri Márton (UVSE), Manhercz Krisztián (Szeged), Várnai Kristóf (Vasas), Kovács Bence (UVSE)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.