2015 szeptember 16.

A Fradi az Euro Kupában is szeretne nagyot alkotni

A férfi Ob I-ben a negyedik hely megtartása valamint az Eger, az OSC és a Szolnok bajszának megrángatása a zöld-fehér együttes célja az idei szezonban. Emellett a nemzetközi porondon is szeretne minél előrébb jutni az együttes.

2015fradicsapatkep01

Fotó: vizipolo.hu

Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott a Fradi. A célok mellett a zöld-fehér együttesnek új névadó szponzora lett, így ezentúl FTC-PQS Waterpolo néven szerepel a csapat.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: A felkészülést augusztusban kezdtük el. Hét játékos vett részt nemzetközi versenyen, ez nehézséget okozott, hiszen nem volt teljes a keretünk, ezért csak hétfő óta vagyunk komplettek. Edzőmeccsekkel hangultunk az Euro Kupára, és még Debrecenben is részt vettünk egy tornán. Ez mindenképp segítheti az október eleji nemzetközi kupaporodon való szereplésünket.

Gerendás György, a Fradi szakmai igazgatója: Nagyon jó lett a csapatunk, de a konkurensek is erősödtek. A negyedik helynek a megtartása nagyon problematikus lesz. A kupaszereplésben előrébb szeretnénk lépni, hogy a csapatot minél jobban megismerjék. Az eddigi kluboknál, ahol dolgoztam az volt a filozófia, hogy játékosokat venni jó, de nevelni még jobb. Ebben abszolút partner a Fradi is, hiszen sok fradista nevelés fog idén is a csapatban játszani.

Nyéki Balázs, az FTC csapatkapitánya: A tavalyi évben a negyedik helyével újra meghatározó csapat lettünk.  Jó játékosok jöttek az együtteshez, ezt köszönjük az új szponzorérkezésének. Ezúton a keret változott, de a mentalitás nem. Küzdünk, harcolunk végsőkig és mindig nyerni akarunk.

A Fradi október elején játssza az Euró Kupa első meccseit, de addig vár még rá két forduló az Ob I-ben.

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek