2015 június 23.

A FINA-igazgató elégedett az előkészületekkel

Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója nagyszerűnek minősítette a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság előkészületeit.

Dagaly8 2017

Az úszást, a vízilabdát, a műugrást, a műúszást és a nyíltvízi úszást összefogó nemzetközi szövetség vezető képviselője azután nyilatkozott, hogy a FINA öttagú delegációja a parlamentben kedden találkozott a vb szervező bizottságát Kósa Lajossal együtt vezető Gyárfás Tamással és csapatával, hogy megvitassa a részleteket.

Huszonhat témában számos szakértő vett részt a fórumon, amelyen többek között bemutatásra került az épülő új budapesti uszoda terve, s a Magyar Úszó Szövetség ismertetője szerint ugyancsak nagyon fontos megbeszélés zajlott a Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő  Alap (MTVA) vezérigazgatója vezette stábbal.
“Két nappal közelebb vagyunk a világbajnoksághoz – nyilatkozta Gyárfás Tamás az MTI-nek. – Már számoljuk a napokat, holott még a július 24-én kezdődő kazanyi vb-re kéne összpontosítani, de a budapesti, illetve balatonfüredi vb ebben az időszakban is kiemelkedő fontosságú számunkra.”

A magyarországi vizes csúcseseménnyel kapcsolatos hír, hogy jóváhagyta a vb-hez kiadandó fővárosi garancialevelet keddi ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely döntött arról is, hogy állami tulajdonba adják a világbajnokság fő helyszínül szolgáló Dagály Strandfürdőt. Erre – amint azt Tarlós István elmondta – azért van szükség, hogy a létesítményfejlesztési munkálatok elkezdődhessenek és azt zökkenőmentesen lebonyolíthassák.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek