2015 május 05.

A Dubrovnik edzője a Reccóra szavaz, de a Szolnoknak és az Egernek is bőven ad esélyt

Vlekoslav Kobescsak, a horvát Jug Dubrovnik edzője egy spanyol honlapnak adott interjút a május végén esedékes Final Six kapcsán. A Bajnokok Ligájában a négy közé jutásért a Jug az Egerrel találkozik.

vjekoslav Kobescsak sportcom

Fotó: sportcom.hr

A Barceloneta klubjához kötődő honlap, a bcnwaterpolofinal6.com érdekes interjút közölt pár napja a Jug Dubrovnik vezetőedzőjével, Vjekoslav Kobescsakkal. Mivel a Jug a Szolnokkal egy csoportban volt a Bajnokok Ligájában, és bejutott a Final Sixbe (részletes program ITT), ahol a négy közé jutásért az Egerrel csatázik, érdemes meghallgatni a mester szavait. Kobescsak mester nemrégiben ült a Jug kispadjára – erről a vizipolo.hu is részletesen beszámolt.

Kobescsak részt vett három olimpián is (1996, 2000, 2004) ezek közül a legemlékezetesebb számára az atlantai, ahol bronzérmet szerzett a horvát válogatottal. Pályafutása befejeztével edzőnek állt. A 2010/2011-es szezontól kedve a Mladost vezetőedzője lett, onnét érkezett Dubrovnikba. A tavalyi szezonban a Mladostttal eljutott az Euro-Kupa fináléjáig, ahol a Szpartak Volgográd megálljt parancsolt az együttesnek.

– A Jug egy olyan klub, amely mindig nyerni akar – kezdte az interjú Kobescsak mester, – szóval egy olyan szezont, amelyben egyetlen trófeát sem sikerül elhozni, nagyon nehéz lenne pozitívan megítélni. Persze realistának is kell lennünk, nem könnyű a helyzetünk. Sok a sérültünk, az eltiltottunk, nem a legjobb erőállapotban vagyunk jelenleg, és a vetélytársak is borzasztó erősek. A célunk, hogy megnyerjük a Final Six-t, de mind a hat résztvevőnek ez a vágya. A Pro Reccó a legnagyobb esélyes a véleményem szerint, aztán ott a Primorje, a Szolnok, A címvédő Barceloneta… Nagy verseny lesz, csodás napok elé nézünk május végén

– Néhány hónapja ült át a Jug edzői székébe a Mladost Zagreb csapatától érkezve.

– A Jug egy újabb ugrást jelentett a szakmai karrieremben. Itt magasabbak az elvárások, mint a Mladostnál, de a körülmények is jobbak. A játékosok profik, remekül kezelték a változást. Megmondom őszintén, a Jug idén nem a legjobb szezonját futja, de mindenki azon van, hogy túljussunk a válságokon.

– Annak ellenére, hogy kikaptak a Regionális Liga döntőjében a Primorjétól, illetve Niksa Dobud emlékezetes eltiltása miatt hiányzott, játékban egyre javul csapata. A Partizan ellen meggyőzőek voltak.

– Ellenfelünktől jópáran hiányoztak, ez is az igazsághoz tartozik. Egy fiatal csapatot győztünk le, de persze mindentől függetlenül elégedett voltam.

– Mi a véleménye az idei Bajnokok Ligájáról?

– Egészen elképesztően erős mezőny jött össze. Már az előcsatározások is hoztak nem egy meglepetést, és nagyon erős csapatok hiányoznak. A csoportkörbe sem tudtak bejutni olyan erős klubok, mint a Mladost, az OSC vagy a Marseille. Ez mindet elmond. Egyes klubok olyan erősek, mint egy nemzeti válogatott.

– Ön szerint a Barceloneta idén is megnyerheti a trófeát?

– A legfőbb esélyes, mint említettem, a Pro Recco. Utána jön a Primorje Rijeka és a Szolnok, azonos szinten állva. Ezt a három csapatot követi a Barceloneta és az Eger, a Jug. De mindenkinek van esélye.

Gy. Zs.

Kapcsolódó cikkek