2017 augusztus 19.

A budapesti vb meglepetésemberét csábíthatja el a Jug Dubrovnik

Az egykori BL-győztes csapat Felipe Perrone helyére egy igazi nehézbombázót igazolna, aki a budapesti vb-n is bizonyított. 

Budapest, 2017. július 29. Az olasz Vincenzo Renzuto Iodice (b) és a montenegrói Drasko Brguljan a férfi vízilabdatornán a 5. helyért játszott Montenegró - Olaszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 29-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

Renzuto kék spakában, a Jughoz igazolhat (MTI Fotó: Czagány Balázs)

Mint ismeretes, Felipe Perrone a Barcelonetát fogja erősíteni jövőre, a helyére pedig kellett egy másik gólerős játékos.

Nos, a horvát együttesnek úgy tűnik, sikerült elcsábítani Vincenzo Renzuto-t – írja a wpdworld.com – aki az olasz válogatott színeiben a budapesti vb egyik meglepetésembere volt.

A 24 éves játékos 14 gól szerzett a vb-n, ebből hármat ellenünk a csoportmeccsen, míg újabb három góllal terhelte meg a horvátok kapuját a negyeddöntőben is. Az előbb említett két meccsen ő volt a taljánok legeredményesebb játékosa is. Több szakember pedig úgy vélekedett a torna után, hogy ő volt az egyik kellemes meglepetése a vb-nek.

Renzuto 2010-ban Junior Európa-bajnok volt, míg 2012-ben és 2013-ban junior világbajnok. Idén pedig egy Világliga ezüstöt és egy vb hatodik helyet szerzett. Ami a klubjában elért eredményeit illeti, LEN-Kupát nyert a Posillipoval a 2014/2015-ös idényben. Eredetileg center poszton bevethető, de mint láttuk a szélen is kiválóan játszik.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek