2016 június 17.

Neves edzőt igazolt a Szombathely

Az AVUS nemrég jutott fel a második vonalba, máris erősített a következő szezonra.

2014-2015 KSI - Szentes03

A Szentes kispadján is láthattuk Matajsz Márkot (Fotó: vizipolo.hu/archív)

Szombathelyen nem lassítanak, a csapat néhány napja nyerte meg az Ob II-t, máris erősítettek, hiszen új trénert igazoltak. Legutóbb Szentesen dolgozott, de edzői pályafutását Miskolcot kezdte Matajsz Márk, aki az ősztől a frissen az OB I/B-be feljutott Szombathely kispadjára ül le. Játékosként junior Eb,- junior vb,- és ifjúsági Eb ezüstérmes volt. A Fradival Magyar Bajnokságot nyert valamint KEK-győztes volt, de a Magyar Kupát is a magasba emelhette.

A 38 éves tréner nemcsak a felnőtt, de az ifi csapat edzője is lesz, emellett a gyermek,- és serdülőgárda szakmai munkájáért is felel majd.

“Meglepődtem, amikor Juhász Tibor, az AVUS elnöke felhívott és felajánlotta, dolgozzak Szombathelyen – mondta Matajsz Márk. – A szakmai részével hamar meggyőzött, szimpatikus voltak az általa felvázolt célok, lehetőségek. Inkább a család miatt vacilláltam: gyermekemnek új iskolát, feleségemnek pedig új állást kellett keresnem. Szentesen is marasztaltak, de mint mondtam, kedvemre való volt az új kihívás. Egy hétvégét eltöltöttünk Szombathelyen, tetszett a város, a körülmények. Ami a szakmát illeti: szentesi csapataimmal többször is összecsaptunk az AVUS-sal mindig jó meccseket vívtunk a jól összerakott, remekül felkészített vasiak ellen. Legutóbb az országos sulipóló-bajnokságban a Gothard Iskola együtteseit néztem meg, rengeteg tehetséges fiatalt fedeztem fel. Jó szakmai munka folyik az AVUS-nál, nem is megmondóembernek érkezem, a többiekkel együttműködve akarom segíteni a klubot. Noha még nem beszéltünk át mindent, az OB I/B-ben az első évben stabilizálni kell a helyünket, aztán lehetnek vérmesebb reményeink. Szép lassan kell építkezni, nem szabad nagyot ugrani, hiszen akkor nagyot is lehet esni. Az sem mindegy, a város milyen minőségű csapatot szeretne. Ami a fiatalokat illeti, tudom, hogy nagy az átfedés egyes csapatok között, fontos, hogy saját nevelésű, minél fiatalabb játékosok szerepeljenek.– fejezte be Matajsz a klub hivatalos honlapjának.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek