2015 augusztus 03.

Merész András: Felvettük a harcot egy nálunk fizikailag erősebb csapattal

A szövetségi kapitány már a következő találkozóról is beszélt. A papírforma alapján Brazília következhet.

Kazany, 2015. augusztus 3. Szûcs Gabriella (b) és a kanadai Krystina Alogbo a 9-12. helyért játszott Kanada - Magyarország vízilabda-mérkõzésen, a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. Magyarország válogatottja 10-7-re nyert. MTI Fotó: Kovács Anikó

MTI Fotó: Kovács Anikó

Kanadát 10-7-re legyőzte, így a 9. helyért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott Kazanyban, a világbajnokságon. Merész András kapitány és Keszthelyi Rita a távirati irodának nyilatkozott a találkozó után.

Merész András: – Nagyon szépen összeszedte magát a társaság, hatott rájuk az a pszichés felkészítés, amiben részesültek elsősorban Märcz Tamás kollégámtól, nem csak tőlem. Elmagyaráztuk nekik, hogy itt bizony van felelősségük és van veszteni valójuk, ugyanis ezen a meccsen nyerni nem lehetett, csakis veszíteni. Szerencsére abszolút felvettük a harcot fizikálisan egy ebben náluk sokkal erősebb csapattal.

A válogatott a folytatásban nagy valószínűséggel a jövő évi olimpiára házigazdaként készülő brazil együttessel találkozik.

– A brazil csapatról tudni kell, hogy gyönyörűen építgetik három-négy éve. Nem lesz ellenük egyszerű a meccs. Akkor tehetjük viszonylag könnyűvé, ha ugyanilyen elánnal megyünk bele az összecsapásba, mint ma – vélekedett a szövetségi kapitány.

Keszthelyi Rita négy gólt lőtt a kanadaiak ellen: – Azt gondolom, hogy amit mi kaptunk verekedés szintjén, azt most sikerült a találkozó elejétől fogva visszaadnunk. Egyszerűen ma brusztosabbak voltunk, mint ők – mondta Keszthelyi Rita. – Nem ezért jöttünk ide, sajnos így alakult – utalt az alsóházi szereplésre.

EMLÉKEZTETŐ

Magyarország – Kanada 10-7 (2-1, 2-2, 2-3, 4-1)

Magyarország: Bolonyai Flóra – Czigány Dóra, Antal Dóra,  Kisteleki Dóra 2,  Szücs Gabriella 1,  Takács Orsolya,   Illés Anna 1, Keszthelyi Rita 4, Tóth Ildikó, Bujka Barbara 2, Garda Krisztina, Menczinger Kata, Gangl Edina.

Szövetségi kapitány: Merész András

Kanada: Jessica Gaudreault – Krystina Alogbo,  Katrina Monton, Emma Wright 2, Monika Eggens, Kelly Mckee,  Joelle Bekhazi 1, Shae Fournier,  Carmen Eggens 1, Christine Robinson 1,  Stephanie Valin 1, Dominique Perreault,  Nicola Colterjohn.

Szövetségi kapitány: Johanne Brgin

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek