2017 április 18.

Győzelemmel zárta női válogatottunk a világliga selejtezőt – Irány a szuperdöntő!

Idegenben arattak győzelmet Bíró Attila-tanítványai a világliga selejtező zárófordulójában. A lányok így csoportgyőztesként meneteltek a Szuperdöntőbe.

Budapest, 2017. január 24. Az olasz Federica Radicchi (b) és Bujka Barbara a Magyarország - Olaszország nõi vízilabda világliga mérkõzésen a budapesti Laky Károly Uszodában 2017. január 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Már a mérkőzés elejétől kezdve diktálta a tempót női válogatottunk. Gurisatti bő egy perc elteltével betalált, majd Somhegyi gólja a hajrában jött és az utolsó “szó” is a magyar csapaté volt az első negyedben, Szilágyi révén. A három gól között kettő olasz is érkezett, így 3-2 volt ide. A második nyolc percben Bujka is beindult, háromszor is mattolta Gorlerot. Ennek köszönhetően már 6-4 volt az eredmény a nagyszünetben.

A fordulás után is folytatta volna a sormintát a két válogatott, hiszen ez a nyolc perc is 2-3-mal zárult volna, de Szilágyi tizenhat másodperccel a negyed vége előtt gondolta úgy, hogy hozzátesz még egyet, így már 10-6 volt ide. A záróakkordban közelebb jött a hazai együttes, de Szilágyi egy perccel a vége előtt beállította a közte kettő. Ez azt is jelentette, hogy 12-10-re győzött a magyar válogatott és a csoportgyőzelmet is bezsebelte.

A világliga szuperdöntőbe június első felébe lesz hivatalos női válogatottunk. Európából az orosz és a holland csapat jutott tovább.

Világliga selejtező, 6. forduló:

Olaszország–Magyarország 10-12 (2-3, 2-3, 2-4, 4-2)
Gólszerzők: Garibotti 2, Queirolo 2, Aiello 2, Palmieri 1, Radicchi 1, Gragnolati 1, Barzon 1 ill. Bujka 3, Szilágyi 3, Czigány 1, Gurisatti 1, Takács 1, Somhegyi 1, Garda 1, Szücs 1

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 11 pont
2. Olaszország 7 pont
3. Franciaország 0 pont

A-csoport
Oroszország–Görögország 20-10

Az állás:
1. Oroszország 7 pont
2. Hollandia 7 pont

3. Görögország 4 pont

 A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

Kapcsolódó cikkek