2016 július 15.

Zárásként döntetlen Spanyolország ellen

Női válogatottunk döntetlent játszott a BENU-kupa harmadik játéknapján Spanyolország ellen.

benu01

A csapat (Fotó: vizipolo.hu)

Két vereség után, Bíró Attila a spanyolok ellen zárta a BENU-kupát.

Jól kezdtük a mérkőzést, Keszthelyi használt ki egy fórt, de a magyar találatra érkezett két spanyol válasz, mindkétszer Tarrago volt eredményes, 1-2. A szünet előtt azonban Bujka egy ötösből egyenlített. A második nyolc percben egyszer mi, egyszer pedig az ibériaiak vezettek, így érkeztünk el a hajrához. Bujka előbb egalizált, majd ismét ő volt eredményes egy fórból, 5-4.

A fordulás után alig telt el két perc, újra Bujka volt eredményes és már kétgólosra hízott az előnyünk. A negyed derekára megmaradt ez a fór, hiszen Forca találatával még közelebb lopakodtak a spanyolok, de Keszthelyi 7-5-re módosította az állást. A negyedik nyolc percben már három találat is volt a magyar előny, Keszthelyi tanárian fejezett be egy támadást, de a hajrára egyre csökkent a különbség. Kereken egy perc volt vissza, mikor előnybe kerültünk, Bíró Attila ekkor időt kért, de Czigány belevágta a kapusba. A túloldalon a spanyolok kaptak egy fórt, amit higgadtan játszottak meg, így 8-8 lett a végerdmény.

BENU-Kupa, harmadik nap: 

Magyarország – Spanyolország 8-8 (2-2, 3-2, 2-1, 1-3)

Magyarország: Gangl – Czigány, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 3, Tóth I., Csabai, Garda. Csere: Antal, Szücs G., Takács O., Illés, Bujka 4. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Spanyolország: Ester – A. Espar 1, B. Ortiz 1, M. Ortiz, Pena, Tarragó 2, Garcia 1. Csere: Bach, Leitón 1, C. Espar, Forca 2, González. Szövetségi kapitány: Oca Gaia Miguel

Bíró Attila, a vizipolo.hu-nak: Olyan szinten vagyok elégedett, amilyen szinten tartunk. A közepesnél azért előbbre tartunk, körülbelül ennyre is vagyok elégedett. Nem nyertünk mérkőzést, ugyanakkor ennél jobb felkészülés nem is lehetett volna. Javult a játékunk, ezt láthatta mindenki. Ez örvendetes a női vízilabdának, hogy ennyien jöttek ki. Természetesen jobb lett volna egy vagy két győzelemmel távozni.

A BENU-Kupa végeredménye: 

1. Spanyolország
2. Ausztrália
3. Olaszország
4. MagyarországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek